VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Attefallshus - Köp billigt online här! Komplett och som byggsats -Bra pris! 18, 20, 25, 30 kvm m.fl.

Det är mycket man behöver tänka på inför införskaffande av Attefallshus. På nätet finner man många en hel del artiklar kring området och det går snabbt att konstatera att det är en djungel för dig som nybörjare. Det positiva är att oberoende på vad du har för erfarenhet sedan tidigare finns en hel del information att tillgå. Genom en enkel sökning på Attefallshus på Google visas över halv million sidor kring ämnet. Oftast är det säljbolag som toppar listan. Det är tydligt att priserna varierar från ett par tiotusenlappar till över miljonen. Många erbjuder kostnadsfri leverans hem till tomten, tillgång till lyftkran, finansiering etc.

Byggmax

Ytterligare en aktör som säljer Attefallshus är Byggmax. Byggmax är idag en av Nordens största aktörer inom försäljning av byggprodukter på nätet. Med ett flertal Attefallshus av olika typer och serier får du ett stort urval till ett klart konkurrenskraftigt pris. Några exempel på populära Attefallshus hos Byggmax är Attefallshus Eva, Attefallshus Wilma, Attefallshus Adrian och Attefallshus Hemfjäll. Attefallshusen kommer från kända tillverkare som Polhus, Baseco och Trähuset. Givetvis erbjuds här fri frakt och snabbleverans. Bli inte förvånad om du hittar ett attefallshus som du verkligen tycker om hos Byggmax.

Skånska Byggvaror

En fjärde aktör är Skånska Byggvaror som har en 50-årig historik av byggvaruförsäljning. Det är ett stabilt bolag som idag är ledande på e-handel i branschen. Detta gör att du kan känna dig trygg med att du alltid får det du faktiskt har beställt utan några krusiduller. Styrkan med byggvaruhus som Skånska Byggvaror är just att de förutom att vara duktiga på att pressa enhetspriser, vilket ofta leder till lägre pris till kund, dessutom erbjuder unika valmöjligheter utöver det vanliga. Med det stora utbud tillbehör som Skånska Byggvaror erbjuder idag, kan exempelvis du som vill ha ett unikt Attefallshus välja att skräddaranpassa ditt Attefallshus nästan precis hur som helst. Möjligheterna är oändliga.

Hemfint

Hemfint har sedan länge ett mycket gott renommé inom byggvaruhandeln. När det gäller just Attefallshus erbjuder Hemfint dels hög kvalitetsstandard, stort utbud med flera valmöjligheter, flexibilitet i form av leverans eller avhämtning efter önskemål med mera. Priserna börjar från cirka 20 000 kr. Det dyraste huset kostar från 100 000 kr och då får man ett Attefallshus med optimalt fördelad yta, sovloft, snygg altan, möjlighet att välja 3-glasfönster, fönstertjocklek med mera. Leveranstiden är cirka 3 till 5 veckor och du kan känna dig trygg med att du får en service av högsta kvalitet.

Polhus

Polhus är en av de aktörer som växer snabbast just nu. Här har du möjlighet att köpa Attefallshus som är upp 25 kvm och följer en hög svensk standard. Priserna på husen börjar från cirka 44 000 kronor och det finns flera enplanshus med eller utan loft. De billigaste motsvarar cirka 20 kvm och de dyrare motsvarar hus i storleken 25 kvm inklusive loft. Förutom huset ingår fri frakt och montering i priset. Polhus kan vid önskemål även leverera färdiga hus i samarbete med utvalda hantverkare. Det finns flera möjliga tillval som kunden kan göra såsom storlek på fönster, dörrstil och som nämnt med eller utan sovloft. Det är lätt att beställa på hemsidan och det erbjuds olika betalningsmöjligheter såsom fakturaköp samt avbetalning.

Det här ska du tänka på innan du köper ett Attefallshus

Attefallshus är i Sverige en ny typ av komplementbyggnad som från den andra juli 2014 kan byggas utan bygglov på många tomter. Det kan vara omständligt att veta man behöver tänka på inför inköp av ett Attefallshus. På nätet finns en mängd Attefallshus att beställa och det går snabbt att konstatera att det är en djungel för dig som nybörjare. Det positiva är att det finns ett utbud på nätet vilket gör det enklare för dig som söker att jämföra och finna rätt. Det är tydligt att priserna varierar från ett par tiotusenlappar till över miljonen. Många erbjuder kostnadsfri leverans hem till tomten, tillgång till lyftkran, finansiering etc. Rent generellt inför varje storköp såsom Attefallshus, rekommenderar vi att ni redan i början specificerar det ni prioriterar högst inför ett köp.

Generella frågor att ställa:

  • Vad får det kosta?
  • Vilka krav har jag på storlek?
  • Kan jag tänka mig att köpa materialet och bygga själv eller behöver vi hjälp?

Frågor att ställa gällande bygget:

Det finns ett flertal sätt som huset kan byggas på. Man pratar om typer av grunder. Det handlar om vilken miljö och förutsättningar som finns för bygget. Ska huset byggas på plint, på platta eller källare etc. Det finns olika rekommendationer på om huruvida man bör välja grund först och sen Attefallshus. Vi tror att det blir både roligare och möjligt att lyckas om man fokuserar på att leta hus först. Alltså att initialt låta ögat bedöma. Oavsett om man sedan ska ha huset på plint, källargrund (se mer kring vad lagen säger nedan), hybrid, krypgrund, ett på platta, löser man det i efterhand. Att poängtera dock är att om man ska ha det så billigt som möjligt är kryp- och hybridgrund billigast då man tex slipper betong samt markjobbet som krävs. De flesta kör på plint dock. Källarlösningen ger större yta för dig som har behov av en källare i anslutning. Det är alltså precis i linje med som när man bygger ett vanligt hus.

En annan viktig del i byggplanerna är att vara medveten om lagarna. Juli 2014 stiftades en lag som nämner att det idag är tillåtet att bygga hus/Attefallare på 25 kvm på din tomt utan bygglov. Däremot måste du anmäla bygget till byggnadsnämnd hos kommunen. Du som exempelvis har friggebod på max femton kvm får även du uppföra Attefallshus på 25 kvm. Lagen begränsar även hur högt ett Attefallshus får vara. Fyra meter högt och inte närmare än fyra och en halv meter till grannen och tomtgränsen. Vill man ha närmare grannen måste man få tillåtelse från grannen. Ni behöver inte redogöra för någon detaljplan på bygget, vilket man behövde förr.

Idag har du även möjlighet att bygga en källare till huset. Detta är lagligt så länge marken hållen och att du kan garantera kommunen detta om de kommer på revision.

Andra saker som lagen säger är bygge nära stranden, vägen eller nära järnväg. Nära vatten krävs tillstånd enligt miljöbalken, nära järnväg finns regler som du kan få mer information om du kontaktar byggnadsnämnden. En annan aspekt att tänka på när det gäller lagar är vad Attefallshusen får användas till. Attefallshusen får inredas precis som ett vanligt hus och i det får du bo permanent eller bara ha som fritidshus. Det är upp till dig. Attefallshuset kan också användas som ett komplement vara sig det handlar om som garage, växthus, bastu etc.

Det finns ett par regler att förhålla sig till och dessa är Boverkets, BBR och Boverkets konstruktionsregler, EKS. Vi rekommenderar köparen att läsa på om dessa på nätet eller ringa kommunen som ska kunna svara på frågor och informera om vad du behöver förhålla dig till. För permanentboende finns även regler kring tillgänglighet för personer som har nedsatt förmåga. Viktigt att tänka på inför bygget. Ibland behövs det även bygglov. Det finns en handfull omständigheter som ställer krav på att man får ett bygglov innan man påbörjar bygget. Ofta handlar det om att man vill bygga Attefallshus i anslutning till riskområden. Där är vår rekommendation att man innan man börjar planera attefallsbygget att man slår Byggnadsnämnden en signal för att få information om just ditt specifika fall. En viktig sak att observera är att Byggnadsnämnden alltid tar ut en avgift för beslut gällande start- och slutbesked inklusive för andra ärenden som handlar om tillsyn med mera. Även här rekommenderar vi dig att kontakta dom om du vill stå på säkra sidan. Observera också att om du bygger ett hus utan anmälan till Bygglovsnämnden, räknas detta som svartbygge och bestraffas. Oftast till och med så hårt att de river ner bygget. Anmäl därför alltid bygget innan du börjar bygga så slipper du sådana konsekvenser. Du kan dock alltid överklaga ett beslut om du nekas besked att starta. Det finns därför en hel del att beakta inför bygget. Men med sunt förnuft löser sig det mesta. Men se till att kontakta Byggnadsnämnden så fort du känner dig osäker.

Förutom till större boyta finns det flera positiva anledningar till att bygga Attefallshus. En av dessa anledningar är ekonomi, att det ökar värdet på bostaden vid en eventuell försäljning eller värdering inför ett lån. En nyhet är att regeringen nu vill tillåta Attefallshus på 30 kvm. Det vill säga att utöka gränsen med 10 kvadrat. Förslaget kommer att presenteras under 2018. Då är frågan om man ska invänta detta besked? Det är upp till var och en. Nackdelen är att det kan dröja långt innan en lagändring görs, om det beviljas. Redan idag finns aktörer som säljer koncept på 30 kvadrat, men vi anser att det är alltför stor risk i att vänta. Speciellt om man idag har behov av ett idag. Mer information om bakgrunden till denna lag finns att läsa dels på regeringens hemsida och dels på boverkets hemsida.

När ni är redo för att köpa en och fått svar på samtliga av de frågor ni resonerat kring, hänvisar vi till en seriös aktör såsom någon av de vi har på vår hemsida. Stort lycka till!

Några av Sveriges populäraste Attefallshus

(Enligt vår ihopsamlade data från Prisjakt, Pricerunner, Google och Instagram)


Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)