VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Bastuaggregat -El & ved, litet & stort- 3kw, 4kw, 5kw, 6kw, 7kw, 8kw, 9kw m.fl.

Några av Sveriges populäraste bastuaggregat

(Enligt vår ihopsamlade data från Prisjakt, Pricerunner, Google och Instagram)

Om du funderar på att bygga en bastu vet du att du kommer behöva ett bastuaggregat. Men om du tänker efter, vart kan man egentligen köpa ett bastuaggregat? Det är inte en fråga som många kan svaret på och det är därför vi finns här. Bastuaggregat säljs i princip inte i fysiska butiker eftersom de är för stora och för krångliga att få med sig därifrån. Det är därför de nästan bara säljs via internet och sedan fraktas hem till dig. Detta fungerar mycket bättre än att sälja bastuaggregat i vanliga butiker eftersom du inte behöver frakta hem det själv vilket inte är enkelt. När internet blev vanligare i Sverige ökade därför butikerna som sålda bastuaggregat och det blev då väldigt svårt att veta varifrån man ska handla. Därför finns nu denna sida för att hjälpa dig hitta de sidor som erbjuder bäst bastuaggregat.

Polhus

Polhus är ett av de starkaste och snabbast växande varumärkena inom e-handel av trähus och liknande inom norden. Deras huvudkontor ligger i Malmö och deras huvudproduktion i Tallinn. När det kommer till bastuaggregat har Polhus ett bra utbud med 6 olika modeller varav tre är vedeldade och tre är elektriska. Det betyder att oavsett vilken sorts aggregat du vill ha finns det här. Om man kollar på priset ser man att de har ett relativt brett utbud där den billigaste kostar 3 690 kronor och den dyraste 16 900 kronor. Förutom detta erbjuder Polhus också fri frakt vilket är väldigt bra eftersom bastuaggregat är både stora och tunga vilket hade fått fraktkostnaden att öka rejält. Om du letar efter ett bra bastuaggregat är Polhus definitivt ett bra alternativ.

HemGallerian

HemGallerian är ett av Sveriges ledande varumärken när det kommer till internet-handel för badrum. De har ett brett sortiment och de har över 40 år i branschen vilket har gjort dem mycket kunniga inom sitt område. Om man kollar på just bastuaggregat har de ett riktigt stort utbud med 15 olika bastuaggregat. De har både vedeldade och elektriska aggregat och deras prisklass varierar ganska mycket. Deras billigaste bastuaggregat kostar 5 090 kronor och det dyrast aggregatet kommer kosta dig 29 170 kronor. Dessutom ger HemGallerian dig alltid fri frakt vilket är väldigt bra. Om du vill ha ett bastuaggregat är HemGallerian ett väldigt bra val, de har faktiskt ett större utbud än Polhus.

Byggmax

Byggmax grundades 1993 och de har totalt 133 varuhus i hela Norden. Deras koncept är att sälja byggmaterial till bra priser och det mottot syns när vi tittar på deras bastuaggregat. De har ett stort utbud på 24 olika aggregat. De lever upp till sitt motto eftersom deras billigaste bastuaggregat inte kostar mer än 2 695 kronor vilket är mycket billigare än de andra butikerna som vi har gått igenom hittills. Som de andra butikerna erbjuder de också fri frakt vilket är väldigt bra. Om du vill ha ett billigt bastuaggregat är Byggmax definitivt rätt butik för dig.

Clas Ohlson

Den första Clas Ohlson butiken öppnade 1918 vilket betyder att de har mer än 100 år i branschen. Det gör dem väldigt kunniga inom sitt område. Dock har de inte ett särskilt bra utbud när det kommer till bastuaggregat. De har endast två olika produkter men dessa har ett bra pris. De båda kostar ungefär 2700 kronor vilket är ett mycket bra pris. Dock erbjuder de inte fri frakt vilket är mindre bra. Som tur är ligger fraktkostnaden bara på 39 kronor vilket är helt okej med tanke på storleken av paketet. Om du vill köpa ett bastuaggregat är Clas Ohlson ett bra val om du inte behöver ett stort utbud. Om du vill ha lite valmöjligheter bör du istället välja en av de andra butikerna.

CDON

CDON är faktiskt Nordens största online varuhus så oavsett vad du vill ha kan du nästan säkert hitta det här. När man tänker på CDON kanske inte bastuaggregat är det första du tänker på men de har faktiskt det största utbudet hittills. Mer än 50 olika bastuaggregat! Det är ett enormt utbud och deras prisvariation är också väldigt stor. Deras billigaste aggregat kostar inte mer än 2750 kronor medans deras dyraste bastuaggregat kommer kosta dig hela 170 595 kronor! Dock får du då också en vattentank. Vill du köpa ett bastuaggregat är CDON faktiskt ett riktigt bra alternativ eftersom de har ett så stort utbud och en så stor prisvariation.

Det här ska du tänka på innan du köper ett bastuaggregat

Har du alltid önskat dig en bastu i hemmet eller behövs det en på gymmet, i stugan eller på ett hotell? Då behövs det ett bastuaggregat och var det än behövs så finns det några saker att kolla upp innan man införskaffar sig sitt bastuaggregat.

Det finns oftast två bastuaggregat att välja mellan, ett elektriskt eller ett vedeldat. Båda har sina fördelar och det beror helt och hållet på vad du är ute efter. När du väljer bastuaggregat så ska du främst ha i åtanke hur stor bastun är och baserat på det kan du välja det bastuaggregatet som passar bäst. Det finns bastuaggregat från många olika märken och när du väljer ett elektriskt bastuaggregat så kommer du också behöva välja hur mycket kraft det ska använda sig utav. Vanligtvis kan man välja mellan aggregat som har runt 6 kW, 9 kW eller 10 kW. Desto starkare aggregat du väljer, desto snabbare kan du uppnå en högre värme i bastun vilket kan behövas i en större bastu. Om du har en liten bastu så kan det räcka med ett mindre aggregat.

Vilket material din bastu är byggd av och hur väl isolerad den är kan också påverka hur starkt aggregat du behöver. När du köper ditt bastuaggregat så bör du ha koll på vad väggarna i bastun är gjord av så att du kan välja rätt modell för din bastu. Din bastu bör också ha ett bra flöde av färsk luft utifrån men samtidigt inte göra så att bastun förlorar värme och därför bör du också se till att du har bra isolering i bastun.

Det finns flera modeller av bastuaggregat som är mer säkra än andra vad gäller hur de kan placeras vid de träbänkar som oftast finns inne i en bastu. Flera modeller kan placeras i direkt kontakt med trä medan andra behöver ha ett säkrare avstånd från trä. Beroende på hur stor din bastu är så kan du bestämma om du har plats för ett bastuaggregat som behöver ett större avstånd från träbänkarna och väggen eller om du behöver ett aggregat som kan integreras direkt i väggen eller i träbänken. Om du väljer ett vedeldat aggregat så bör du också installera ett värmeskydd på de träbänkar som står nära aggregatet för att minimera risken för brand.

När du väljer ditt aggregat kan du också se hur många kilogram sten som behövs i det. I de flesta aggregaten lägger man mellan 50–70 kg sten och beroende på hur stort aggregat du väljer så varierar också mängden stenar som får plats. Stenarna ska oftast bytas ut en gång per år om du använder bastun ungefär två gånger per vecka och stenarna kommer under användning att sakta gå sönder och bli till mindre bitar. Innan du köper ditt första bastuaggregat så kan det vara bra att se hur man på bästa sätt placerar stenarna så att man snabbt kan få upp värmen i en bastu och också bibehålla värmen. Större stenar placeras oftast på botten så att när de sakta går sönder inte täcker luftflödet men det tar också längre tid för större stenar att värmas upp.

I princip alla bastuaggregat är gjorda för att tåla vatten på stenarna för att få upp den fuktiga värmen i bastun och om du har andra behov för din bastu så kan det vara värt att kolla upp andra modeller än de som vanligtvis är populära. Det finns många företag som gör specialanpassade bastuaggregat som passar för en större bastu i exempelvis ett hotell eller ett gym.

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)