VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Bilbarnstol

Några av Sveriges populäraste bilbarnstolar

(Enligt vår ihopsamlade data från Prisjakt, Pricerunner, Google och Instagram)

Lekmer

Lekmer.se är väl värt ett besök om du är på jakt efter en trygg och säker bilbarnstol. Vid bilresor med barn i bilen är säkerhet det viktigaste och en bilbarnstol där barnet kan känna sig tryggt och sitta bekvämt ett måste. Ålder, längd och vikt på barnet är det första man bör tänka på när man väljer bilbarnstol. Hos Lekmer kan du finna bilbarnstolar för barn från 0 upp till 36 kg, samt både fram- och bakåtvända stolar. Rekommendationen är dock att använda bakåtvända stolar tills barnet nått 4-5 års ålder. Här finns även bebis stolar med handtag som är lätta att bära med sig om barnet somnar i bilen. Då Lekmer har stor variation bland bilbarnstolarna vad gäller färger och märken, såsom BeSafe, Carena, Cybex, Graco och Maxi-Cosi, så finns det alltid något för varje tycke och smak. Även praktiska tillbehör som prylfickor där barnet lätt kan komma åt sina leksaker och annat under bilfärden kan ni finna där. Vid ev. frågor så kontakta gärna Lekmers kundservice. Förutom 365 dagars öppet köp så erbjuder Lekmer fri frakt vid köp över 499 kr!

BabyShop

Om du letar efter en trygg och säker bilbarnstol, så kolla in Babyshop. Här kan du finna bilbarnstolar med många olika funktioner och tillbehör. Varför inte använda stolen som tex vagga till din nyfödda bebis när du tar in den från bilen. Om du sedan adderar olika praktiska tillbehör, som åkpåse, regnskydd och myggnät, så kan den underlätta din vardag avsevärt. Hos Babyshop kan du hitta välkända märken som Maxi-Cosi, BeSafe och Britax. Men tänk på att köpa bilbarnstol som är anpassad efter barnets ålder, längd och vikt, samt som passar just din bil. Alla bilbarnstolar hos Babyshop har tagits fram i konsultation med ortopeder, barnläkare och säkerhetsexperter. Ryggstöden och bältena kan med fördel  justeras efter barnets kropp för bästa skydd till ryggraden och nacken. Vid ev. frågor kring ditt köp tveka inte att kontakta Babyshops kundtjänst.

Bamba

Hittar du inte rätt i bilbarnstols-djungeln? Då kan ett besök hos Bamba lösa detta åt dig. Här hittar du välkända varumärken som Maxi-Cosi, Britax, Cybex och Graco. Förutom kunnig personal och kundtjänst har Bamba även en lättförståelig bilbarnstols-guide online, som hjälper dig att hitta rätt stol för ditt barn. Det viktigaste att tänka på ur säkerhetssynpunkt är barnets längd, vikt och ålder. Upp till nio månader bör barnet ha babyskydd, som är den första bilbarnstolen du köper till din bebis. Tänk på att barn bör åka bakåtvända fram till fyra eller fem års ålder beroende på barnets vikt och längd. Framåtvänd bältesstol används från att barnet är 4-10 år. Om du vill ha mer info så kan du läsa mer om bilbarnstolar och säkerhet på Trafikverkets sida Barn i bil.

CDON

Hos CDON kan du hitta ett flertal bilbarnstolar av kända märken, som Britax, Tectake och Safety 1st. Med smarta lösningar så som avtagbar klädsel för tvätt och justerbara nackstöd, samt enkla att installera. Det viktigaste att tänka på vid val av bilbarnstol är barnets ålder, längd och vikt samt sedan bör man även se till att barnet sitter ordentligt i stolen. Du kan även hitta andra tillbehör som underlättar bilfärden såsom sol- och sparkskydd. CDON erbjuder fri frakt vid köp över 800 kr. Genom CDON Bonustrappa får du även 3 måndader Viaplay och ett flertal andra roliga rabatter och erbjudanden beroende på hur mycket du handlar. Generellt är CDONs leveranstider ca 1-4 arbetsdagar. Du har också 14 dagars ångerrätt när du handlar på CDON.

ELLOS


Passa på att köpa din bilbarnstol hos ELLOS, som just nu har 25 % rabatt på hela beställningen till 2/7 2018. ELLOS erbjuder också fri frakt vid köp över 499 kr samt 30 dagars öppet köp. Du kan tex hitta babyskyddet Doona+ som är det första i världen med integrerad vagn. Genom en enkel knapptryckning fälls hjulen ut och babyskyddet går att köra.  Detta babyskydd är avsett för barn som väger 0-13 kg. Design, kvalitet och funktion är även utmärkande för denna modell. Om du behöver ha din bilbarnstol snabbt erbjuder ELLOS Express24, som innebär att man får sitt paket dagen efter om man beställer innan kl 13.00. Annars är leveranstiden beräknad till 2-4 dagar. Vid eventuella frågor, kontakta ELLOS kundtjänst eller läs mer på ELLOS vanliga frågor.

PixiZoo

Hos Pixizoo hittar du flertalet säkerhetsgodkända bilbarnstolar för barn mellan 0-12 år. Säkerhet och komfort står högt på kravlistan hos Pixizoo och därför finns endast de bästa bilstolarna tillgängliga i sortimentet. Märken som BeSafe, Maxi-Cosi, Cybex och Römer, är några exempel. Pixizoo har ett mycket användarvänligt sökverktyg som innefattar sökfilter på bla barnets ålder, vikt och rekommenderad ålder samt färg och stolens riktning, vilket gör valet av bilstol betydligt enklare.

Det här ska du tänka på innan du köper en bilbarnstol

En bilbarnstol är ett av första och viktigaste inköpen man gör när man väntar barn. Om du har bil så behövs det direkt installeras en bilbarnstol för att se till att din bebis är säker. Det finns många olika sorters stolar och de fyller alla olika funktioner. Det är därför bra att först kolla upp vilken som passar just din bebis bäst.

Först och främst så ska bilbarnstolens storlek passa ditt barn. Om du har en bebis så behövs det en mindre och säkrare stol, säkrare på det sättet att den kan skydda en så liten och ömtålig bebis vid eventuell krock eller inbromsning. Det finns sedan större storlekar som kan anpassas efter barnets storlek medan det växer.

De mindre bilbarnstolarna riktas endast bakåt medan de större bilbarnstolarna kan riktas både framåt eller bakåt. En bilbarnstol ska anpassas efter både bebisens vikt och höjd.

När du väl bestämt dig för vilken storlek du behöver, beroende på hur gammal din bebis är, så bör du se över din budget. Det finns billiga varianter, medelklassiga och lyxiga stolar. Säkerhet är den viktigaste aspekten men andra kan också leta efter bekväma stolar och stolar som är lätta att använda. Det finns bilbarnstolar som är lätta att snabbt sätta fast i sätet tillsammans med bältet och även smidiga att ta ut och bära eller sätta fast på en barnvagn. Vissa varianter av bilbarnstolar och bilar gör det även lätt att installera sätet utan att behöva använda bilbältet. Andra bilbarnstolar behöver installeras i bilen och kan sedan vara svåra att ta ut på ett snabbt och smidigt sätt men dessa kan också vara ett bra alternativ för dig på grund av säkerheten eller priset.

Barnstolar som ska placeras så att bebisen tittar mot baksidan av bilen måste installeras med en speciell vinkel, mellan 30–45 graders vinkling. På grund av detta så kan personen som sitter framför behöva justera sitt säte och även riskera att sitta lite obekvämt om bilen är liten. Det kan därför vara bra att se om man kan placera bilbarnstolen på ett annat säte så att föraren inte behöver sitta obekvämt eller också tidigare planera ett inköp av en bil som är större. Det kan också vara något att tänka på inför framtiden om man planerar att skaffa fler barn och om ekonomin tillåter för ett köp av en större bil.

En bilbarnstol ska oftast bytas ut innan eller runt ettårsåldern och det kan vara bra att redan innan ta en titt på de större bilbarnstolarna för att se vilken som passar bäst. Om du har vänner med barn så kan det vara smart att fråga dem om tips och rekommendationer. Det kan också vara så att någon av dina vänner vill sälja sin gamla bilbarnstol eftersom att barnet vuxit ur den.

Se också till så att bilbarnstolen är bekväm för ditt barn och att barnet kan luta sitt huvud bakåt och åt sidorna på ett säkert sätt under bilfärden. Det finns många test som bilbarnstolar går igenom och du kan även ta en titt på Trafikverkets hemsida för att läsa om de senaste rekommendationerna för bilbarnstolar.

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)