VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Köp en blodtrycksmätare här! Från Omron, Braun, Medisana, Beurer m.fl.

Bra att veta

Blodtrycksmätare De flesta blodtrycksmätare visar både blodtryck och puls. För att få bästa mätbara resultat är det önskvärt att vila lite innan samt göra dina mätningar i hjärthöjd. Mätningar på överarm rekommenderas för äldre personer och för patienter med diabetes samt rökare, pga deras blodkärl och artärer kan vara smalare pga åderförkalkning. Det finns olika faktorer som kan sänka blodtrycket.Träning och rätt kost till exempel. För ännu mer och bättre information om blodtrycksmätare, besök blodtrycksmatare.nu.

Här är några återförsäljare av blodtrycksmätare:

VidaXL

VidaXL

Om du letar efter en smidig blodtrycksmätare att använda hemma eller när du är på språng, så kika in på VidaXL. Här finns väletablerade märken som Omron, Braun och trådlösa Nokias blodtrycksmätare som mäter trycket på din överarm. Att mäta sitt eget blodtryck hemma har aldrig varit enklare med dessa innovativa mätare som du kan hitta hos VidaXL. Vissa blodtrycksmätare som Omron OMR-M2 lagrar dessutom hela 30 avläsningar i minnet som hjälper dig att enkelt se om ditt blodtryck börjar bli stabilt. Andra Omron mätare som  OMR-M7-IT lagrar häpnadsväckande 100 mätningar med datum och tid för enkel jämförelse av ditt blodtryck.

Leveranstiden är 7 arbetsdagar och dessutom har VidaXL alltid fri frakt.

Apoteket.se

Apoteket.se

Om du blivit ordinerad att regelbundet undersöka ditt blodtryck hemma eller bara vill ha koll på ditt blodtryck själv för hälsans skull, kan du hitta de flesta märken av blodtrycksmätare hos Apoteket.se. Här finns kliniskt granskade blodtrycksmätare både för överarm och handled utrustade med manschett för stor noggrannhet. Dessa blodtrycksmätare är små till storleken vilket gör de praktiska att ta med på resor eller när du är på språng. Tex finns här Omron RS6 som är utrustad med nivåsensor, vilket hjälper dig att ställa in mätaren på rätt höjd för bästa resultat. Hos Apoteket.se kan du även hitta Omron M2, som är helautomatisk och med en enkel knapp tryckning mäter den ditt tryck och puls. Dessutom kan den lagra hela 21 mätningar för jämförelse av ditt blodtryck.

Meds.se

Meds.se

Om du letar efter blodtrycksmätare att använda hemma kan du hitta ett stort urval av kända märken som Omron; Braun och Beurer hos Meds.se. Hos Meds.se finns olika typer av blodtrycksmätare med stor noggrannhet så du kan mäta ditt blodtryck med säkra resultat. Omron M7 tex, indikerar med färglampa så du enkelt kan se om du har högt blodtryck, samt visar snittvärde veckovis så du lätt kan hålla koll på ditt blodtryck över tid. Med Braun BBP 2200 kan du med hög noggrannhet mäta ditt tryck med denna blodtrycksmätare som passar din handled (omkrets ca 13,5 - 21,5 cm). Omron M3 är en annan smart blodtrycksmätare som varnar vid rörelser som kan ha stört mätningen samt indikerar oregelbundna hjärtslag.

Luxplus

Luxplus

Hos luxplus.se kan du som letar efter blodtrycksmätare att använda hemma eller på resande fot hitta märken som Omron och Valmed. Mätare för både handled och överarm finns i sortimentet hos luxplus.se. Dessa mätare ger säkra och noggranna mätningar och kan med fördel lagra mätningar för jämförelse av ditt blodtryck över tid. Perfekt för att hålla koll på din hälsa själv. Blodtrycksmätarna hos luxplus.se är enkla att använda och förstå sig på. Med några få knapptryck får du snabbt svaret hur högt eller lågt ditt blodtryck är. Utifrån resultatet bör du dock kontakta en läkare för konsultation och ev. medicinering.

Kronans Apotek

Kronans Apotek

Hos väletablerade kronansapotek.se kan du som letar efter blodtrycksmätare hitta kända och beprövade märket Omron. Tex kan du hitta OMRON M3 Comfort som är en helautomatisk blodtrycksmätare som mäter ditt blodtryck vart som helst på armen med noggrant resultat med hjälp av den smarta Intelli Wrap manschetten. Manschetten passar armar med omkrets 22-42 cm. Denna apparat kan lagra 60 mätningar och beräknar snitt för jämförelse av ditt blodtryck under en viss period. Den har även en indikator för oregelbundna hjärtslag. OMRON M7 INTELLI IT indikerar högt blodtryck med färglampa. Den visar också både morgon och kvälls tryck samt räknar ut snitt veckovis. Apparaten har ett stor minnesutrymme med hela 100 mätningar. Denna smarta mätare kan även kopplas till en mobil app där du kan skapa olika grafer och föra statistik över ditt blodtryck.

Det här ska du tänka på innan du köper en blodtrycksmätare

En blodtrycksmätare är ett användbart och för många även nödvändigt redskap i hemmet eller på resande fot. En blodtrycksmätare används för att mäta blodtrycket och det finns många som idag har problem med högt blodtryck och kan av sin läkare ha fått rekommendationen med att använda en blodtrycksmätare. Så vad behöver du ha koll på innan du skaffar dig en blodtrycksmätare?

Först och främst så finns det två sorters blodtrycksmätare, den ena mäter blodtrycket via handleden och den andra mäter det via överarmen. De flesta är överens om att blodtrycksmätaren som mäter trycket med hjälp av överarmen brukar ha bättre och mer koncist resultat än den som mäter med hjälp av handleden.

Blodtrycksmätare kan sedan variera när det gäller kvalité, funktioner och pris. Om du är ute efter en simpel blodtrycksmätare och bara vill mäta för din egen skull då och då så kan en billigare variant passa bra. Om du dock vet att du lider av högt blodtryck eller har fått rekommendationen av din läkare att använda en blodtrycksmätare så kan det vara bättre att investera i en bättre mätare. Bättre blodtrycksmätare kan ha extra funktioner som att behålla data och även analysera den över lång tid. Detta kan passa dig som vill få bättre koll på ditt blodtryck över en längre period.

En sak som är värd att tänka på är att välja en blodtrycksmätare som är kliniskt godkänd, CE-märkt och även används av sjukhus och kliniker. Du kan då vara säker på att du använder dig av toppkvalité och samma redskap som en läkare skulle använt sig utav. Om du planerar att använda blodtrycksmätaren flitigt så är detta ett av de bästa alternativen för dig.

En annan viktig sak att ha i åtanke är att lära sig hur man använder sin blodtrycksmätare på bästa sätt. Utifrån många tester av företag som gör blodtrycksmätare så har man kommit fram till att många personer använder blodtrycksmätaren på fel sätt och därav också får ett felaktigt resultat. För att minska risken för detta så kan du välja en av de dyrare varianterna som också har förbättrat sin design och gjort det tydligt och smidigt för hur användningen ska gå till. På så sätt kan du minimera risken med att få ett felaktigt värde och också stressen om du ser ett för högt eller för lågt blodtryck.

Tänk på att läsa instruktionerna för användningen av blodtrycksmätaren noggrant. I manualen för din blodtrycksmätare kommer det stå tydligt i vilket tillstånd du kan mäta ditt blodtryck och i vilken position. Saker vi gör i vardagen påverkar konstant vårt blodtryck och om du exempelvis dricker kaffe precis innan eller springer upp för trappan innan du ska mäta så kan du få ett felaktigt värde. Det är därför viktigt att man mäter ofta för att få en mer exakt mätning. Du kan också be din läkare om rådgivning eller tips eftersom att din läkare känner till din hälsa och kan ha en bättre förståelse för hur du ska använda din blodtrycksmätare.

Om du är osäker på vilken som passar just dig bäst så kan du också testa att mäta ditt blodtryck hos en läkare först och se hur deras blodtrycksmätare fungerar. Om du tycker att den mätaren verkar smidig att använda så kan du köpa en likadan. I vilket fall som helst så är en blodtrycksmätare en bra investering och kan hjälpa dig få bättre koll på din hälsa. Man vet aldrig när den kan behövas och eftersom att den är liten och portabel så kan man lätt få med sig den på en resa.

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)