VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Cable Cross-maskin / Kryssdrag-maskin

En Cable Cross-maskin (även kallad kryssdragmaskin) i hemmet är något som möjliggör snabb och kostnadseffektiv träning för den som varken har tid eller lust att regelbundet besöka ett gym. När man söker efter kryssdragmaskiner på nätet märker man fort att det är en djungel. Många ställer sig frågan kring pris och kvalitet när det gäller Cable Cross-maskiner för hemmet. Man pratar ofta om viktpaket, det vill säga vilka vikter som medföljer vid köpet. De mer professionella cable cross-maskinerna har visserligen mer proffsmaskinliknande egenskaper i kvalitet, funktion och utseende, men samtidigt kan man efter ett flertal utförda tester konstatera att många av de kryssdragmaskiner som säljs för hemmabruk, håller en hög standard.

Sporttema

Sporttema är en leverantör som allmänt positionerar sig i lågpris-segmentet vilket de flesta stora generella större säljarna gör idag. Förutom en generös öppetköp samt garantipolicy garanterar dom snabb leverans, fraktfritt och räntefritt (12-mån) för den som har behov av det. Det fina med Sporttema är att dom erbjuder flera Cable Cross-maskiner i olika prisklasser. De enklaste får du till ett pris som är hälften så billigt som de mer avancerade. Med den billigaste kan du effektivt träna hela överkroppen och dessutom komplettera den med bra tillbehör såsom hävräck. Finns en hel del intressant att hämta på Sporttema.

CDON

Ytterligare en aktör som säljer kryssdragmaskiner är ingen mindre än CDON som många associerar med e-handelsbutik för allt annat än gymutrustning. Faktum är att CDON idag är Nordens största varuhus och oerhört starka prispressare på Hem-segmentet såsom produkter inom träning och fitness. På CDON finner du Kryssdrag Cable Cross maskiner av hög kvalitet. För ett par tusenlappar får du fullfjädrad maskin, levererad hem till dörren helt fraktfritt. Givetvis ingår garanti (2 år).

Träningsmaskiner.com

Träningsmaskiner.com är en stark nischad spelare inom träningssegmentet online. Det intressanta med deras utbud är att det för den kräsne och professionelle erbjuds styrkemaskiner såsom Cable Cross för den mest professionelle utövaren. Den mest avancerade som Träningsmaskiner.com säljer är de facto mer avancerad kryssdragmaskin än jag någonsin sett på något gym. Givetvis erbjuder dom Cable crossmaskiner för dig som inte har lika avancerade behov. Detta är ett stabilt bolag med ordnad ekonomi vilket gör att du kan känna dig trygg med att det är en seriös butik.

Träningspartner

Träningspartner specialiserar sig på träningsmaskiner, träningsutrustning & gymutrustning för hem och företag. Ibland kan det vara intressant med aktörer som även säljer produkter till företag eftersom att det för den mest kräsne innebär att dom erbjuder riktigt högkvalitativa maskiner. Det syns väldigt tydligt när man tittar på deras utbud av kryssdragmaskiner. Priserna på multigym och cable cross-maskiner börjar på medelnivå men sticker iväg ordentligt. Detta är som nämnt normalt med tanke på att Träningspartner också erbjuder riktiga proffsmaskiner. Proffsmaskinerna som även du som privatperson kan köpa, har ofta en betydligt längre garanti (10 år är vanligt) än kryssdragmaskin för hemmabruk.

FitnessSport

När man söker FitnessSport på nätet märker man snabbt att dom fått väldigt höga betyg när det gäller kundnöjdhet. Schyssta betyg på recensioner på oberoende sajter gör att du kan känna dig trygg när du handlar på FitnessSport. Dessutom marknadsför dom sig; Nordens största utbud. Besöker man dom är det inte helt orealistiskt. De har ett ohyggligt stort utbud av produkter inom flesta fitness-områden. Helt klart värd att testa på.

Det här ska du tänka på innan du köper en cable crossmaskin/kryssdragsmaskin

Om du funderar på att komma i form eller redan älskar att träna så kan det vara dags att skaffa din första maskin för hemmet, en cable crossmaskin. Du kanske redan har flera maskiner och vill nu ha en cable crossmaskin som tillskott i hemmagymmet. Vad ditt behov än är så finns det flera saker du först bör veta om maskinen innan du bestämmer dig för att köpa den.

En cable crossmaskin används för att träna många olika muskelgrupper, främst armar, axlar och ryggen. Det går också att träna benen och andra delar och beror helt och hållet på dig. Fördelen med att ha en maskin hemma är att du kan träna när du vill utan hinder. Du behöver inte stressa mellan ett gym eller vänta på att maskinen ska bli ledig. En cable crossmaskin för hemmet är lätt att använda även utan instruktör och du kan också hitta många roliga övningar på internet.

När du ska välja maskin så vill du se till att du väljer en i bra kvalité. Det kan vara skönt att hitta en billig maskin men du vill satsa på kvalité så att du kan använda maskinen länge och inte riskerar skada dig om den råkar gå sönder. Om maskinen blir trasig kan det också vara svårt att veta hur man fixar den själv. Håll istället utkik efter erbjudanden hos de största märkena och det kan även vara smart att kontakta gym som ska stängas ner och fråga om du kan köpa deras gamla maskin. Det leder oss till nästa viktiga punkt vilket är att maskinen ska få plats i ditt hem.

En cable crossmaskin är rätt så stor både på bredden och höjden. Du vill se till att maskinen får plats i ditt hem och inte riskerar att stöta till andra möbler, väggen eller taket. Du ska också själv bekvämt kunna utföra övningar med maskinen utan att riskera att slå i dig. Om du har grannar så kanske det inte är så bra att ha maskinen i hemmet eftersom att den kan ge ifrån sig högljudda dån och även om man täcker golvet med en isoleringsmatta så kan det fortfarande höras hos grannen. Det bästa är att ha maskinen i ett garage eller något annat utrymme där du inte riskerar att störa någon.

Du vill också välja en maskin där du kan utföra de övningar som du föredrar mest. Det finns flera olika cable crossmaskiner och även om principen är den samma, att man drar vikterna antingen med händerna eller fötterna, så finns det olika varianter att välja mellan. Det finns exempelvis maskiner där du har större möjlighet att rotera kroppen medan du gör övningarna och självklart finns det olika mängder vikter att välja bland i alla maskiner. Det kan vara onödigt att köpa en maskin med alla vikter om du vet att du inte kommer lyfta alla vikter till slut så fokusera på att köpa en maskin som har de vikter som passar just dig och din träning och gärna med möjligheten att köpa till fler vikter i framtiden.

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)