4 tips på var du kan köpa en cykel eller barncykel (på nätet)

I takt med att e-handelns försäljningssiffror ständigt ökar letar också sig allt fler fysiskt stora produkter sig ut på nätet i rask takt. Med e-handelsföretagens effektiviseringar och lägre omkostnader än den fysiska butikshandeln har priserna kunnat pressas ordentligt på allt fler varor. Fysiska produkter som tidigare främst handlades i fysiska butiker och varuhus, köps tack vare de lägre priserna och det större utbudet i allt större utsträckning på nätet. Cykeln är ett typiskt exempel på en stor fysisk produkt som med bättre priser, större utbud och med bekväma hemleveranser till dörren börjat säljas allt mer på internet. Är du på jakt efter en ny cykel till dig eller ditt barn gör du därför klokt i att först se vad internet har att erbjuda innan du rusar i väg till den lokala cykelhandlaren. Nedan kommer några tips på var du kan hitta marknadens absolut bästa priser på cyklar och barncyklar.

Cykelkraft

Cykelkraft är en av Sveriges största internetåterförsäljare av cyklar och tillbehör. Inne på Cykelkraft.se finns ett enormt sortiment av cyklar med hundratals modeller för olika målgrupper och ändamål. Barncyklar finns det ca 70 modeller av och de olika barncykelmodellerna finns i varierande prisklasser, utformningar storlekar och tillverkare. Tillverkarna är några av de mest välkända på den svenska marknaden och barncyklarna hos Cykelkraft kommer från kvalitetsmärken så som Nishiki, Crescent, Skeppshult, Kross och Scott. Tack vare alla fördelar som kommer med e-handel kan Cykelkraft pressa sina priser ordentligt och är du på jakt efter en riktigt prisvärd barncykel, finns det väldigt stor chans att du kommer hitta en här. Väljer du att köpa en barncykel hos Cykelkraft kan du räkna med att bland annat få fri frakt, snabb leverans och tillgång till en kundtjänst med stor expertis inom cyklar. Cykelkraft är certifierade av Trygg E-handel och ca 4 av 5 stjärnor i snittbetyg hos Trustpilot.

CDON

Mycket har hänt sedan CDON drog igång sin internetverksamhet i slutet av 90-talet. Idag utger musik, film och datorspel en bråkdel av företagets oerhört breda sortiment som består av allt ifrån vitvaror till kläder. Den klassiska sloganen från reklamfilmerna, ”Cdon.com, din skivbutik på nätet”, stämmer med andra ord inte alls längre och vad du än är ute efter finns det stor chans att du kommer att hitta det hos CDON. När det kommer till barncyklar har CDON ett utbud som ständigt växer. Totalt finns det uppåt 200 olika cyklar och av dessa är runt 50 barncyklar. Barncyklarna finns i de tre modellkategorierna Pojke, Flicka och Barn unisex. Priserna är bland marknadens allra lägsta och med CDONs olika kampanjer och erbjudanden går det att få sprillans nya barncyklar till riktiga vrakpriser. Blir CDON webbutiken där du väljer att köpa en barncykel finns det flera fördelar. CDON har bland annat fri frakt på alla köp över 1000 kronor, snabba leveranser, ständiga kampanjer och specialpriser och en kundservice som finns tillgänglig via chat, telefon och e-post. Företaget är certifierade av Trygg E-handel och har höga snittbetyg på olika recensionssajter.

Lekmer

Lekmer är en av Sveriges absolut största aktörer inom försäljning av leksaker och barnprodukter på nätet. Företaget har ett stort sortiment som består av tusentals varor för barn i alla åldrar och med sina olika kampanjer, outlet-priser och erbjudanden brukar det gå att göra riktiga kap i webbutiken. Är du på jakt efter en barncykel finns det därför stor chans att du hittar en som inte kommer göra ett allt för stort hål i plånboken. Utbudet av barncyklar hos Lekmer får ses som ganska begränsat, men är det en barncykel som ska vara för barn mellan 3 till 10 år finns det några modeller att välja mellan. Köper du en barncykel från Lekmer är det vanligtvis helt fraktfritt och du kan räkna med att få hem cykeln inom några få dagar. Lekmer blev av Prisjakt utsedd till ”Årets nätbutik” i kategorin ”Leksaker, barn och baby” år 2014. Företaget är certifierat av Trygg E-handel och har ca 9 av 10 i snittbetyg bland tidigare kunder som gett omdömen på recensionssajter.

Ellos

Ellos är framförallt känt för att sälja kläder och mode-artiklar, men jobbar ständigt för att bredda sitt sortiment och säljer numera, precis som CDON, en rad olika produkter utöver det segment som företaget från början hade allt sitt fokus på. Idag går det att finna allt ifrån smartphones till prisvärda resor hos Ellos och det verkar inte finnas någon gräns för hur mycket sortimentet kan växa. En av underkategorierna till barn-kategorin heter ”Fritid & friluftsliv” och i denna finns det flera barncyklar. Antalet barncykelmodeller uppgår till ca 20 stycken och det finns trots det blyga antalet en stor bredd med flera prisklasser, storlekar och utföranden. Oavsett om du är ute efter en cykel till ett barn som precis lärt sig att cykla eller till ett lite äldre barn som vill ha en häftig mountainbike, kan du hitta det du letar efter hos Ellos. En fördel med att leta efter barncyklar hos Ellos är att flera av modellerna har blivit recenserade av tidigare kunder. Har du funderingar kring om en barncykelmodell är bra eller dålig kan du därför på ett väldigt enkelt sätt se vad andra konsumenter tycker. Blir Ellos webbutiken där du köper en barncykel kan du räkna med att få snabba leveranser, öppet köp i 14 dagar och ibland också fri frakt. Värt att veta är även att Ellos är certifierade av Trygg E-handel.