VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

4 tips på var du kan köpa däck (vinterdäck / sommardäck) och fälgar online

Däck och fälg

Är du ute efter nya däck eller fälgar till din bil är det inget snack om att det är på internet som du ska köpa dessa. I takt med att e-handeln ständigt slår nya rekord, har också fler otympliga fysiska produkter börjat säljas online i allt större omfattning. Utbudet av exempelvis byggmaterial, matvaror och däck och fälgar har aldrig varit större på nätet. Tack vare e-handelns många fördelar för företagen, med bland annat lägre personal- och lokalkostnader, har dessutom priserna kunnat pressas som aldrig förr. Vill du få marknadens absolut bästa pris på bildäck och fälgar ska du därför inte bege dig iväg till den lokala däckhandlaren utan istället sätta dig framför datorn och surfa in till de stora däckwebbutikerna som finns online. Nedan kommer tips på några av de webbutiker som kan erbjuda det absolut bästa priset på däck och fälgar.

Däck247

Däck247 är ett svenskt företag som är en av de största e-handelsaktörerna inom däck- och fälgsegmentet. Företaget har sitt säte i Lund och grundades så sent som 2013. I sortimentet finns ett brett utbud av däck och fälgar för alltifrån personbilar till lastbilar och släpvagnar. Alla produkter kommer från välkända varumärken så som Nokian, Michelin, Toyo, Enzo och Mega Wheels. Priserna är ordentligt pressade och med Däck247s ständigt pågående kampanjer och specialpriser på utvalda produkter är det stor sannolikhet att du kommer få marknadens absolut bästa pris. Skulle du behöva både däck och fälg är det även möjligt att få paket med vinterdäck och fälgar eller sommardäck och fälgar till riktigt bra priser. Blir Däck247 det företag där du beställer dina nya däck eller fälgar, kan du räkna med bland annat snabb leverans hem till dörren, lågt fraktpris, flera betalningsalternativ och att den svenska distans- och hemförsäljningslagen gäller.

Gummihuset

Svenska Gummihuset är ytterligare en aktör som säljer fälgar och däck på nätet. I sortimentet går det att hitta flera typer av däck så som sommardäck, dubbdäck, vinterdäck och friktionsdäck. När det kommer till fälgar finns det såväl aluminiumfälgar som plåtfälgar, samt tillbehör till dessa. Priserna är bland de lägsta på den svenska marknaden och med ständiga reor och kampanjer är det stor sannolikhet att du kommer att göra ett riktigt kap hos Svenska Gummihuset. Väljer du att köpa både fälg och däck får du ta del av företaget så kallade ”paketbonus”. Denna paketbonus innebär att du som kund får en rad produkter till ett värde av 1300 kronor helt gratis. Leveransen av Gummihusets varor sker direkt till dörren och vanligtvis tar det bara någon dag eller två att få hem det som beställts. Betalning görs med kredit eller betalkort, via internetbank eller mot faktura.

Bythjul

Bythjul.com är ett välkänt svenskt e-handelsföretag som genom åren hjälpt tusentals svenskar att hitta rätt däck eller fälg på nätet. Företaget grundades redan 2002 och har sedan starten haft över 200 000 kunder. Sortimentet är oerhört brett med över 12 000 olika däck, fälgar och kompletta hjul. Produkterna kommer från välkända varumärken så som bland annat Continental, Dunlop, Enzo, Gislaved, Strial och Svenska Fälg. Priserna är ordentligt pressade och Bythjul menar själva att kunder kan spara upp till 40 procent genom att handla hos dem istället för i den fysiska butikshandeln. Bythjul har riktigt snabba leveranser och du kan räkna med att få dina däck eller fälgar direkt hem till dörren. När det kommer till betalningsalternativ går det att välja på allt från direktbetalning med kort eller bank till betalning mot faktura.

Däckonline

Få en Däckonline-rabattkod här

Ytterligare en väletablerad spelare på den svenska däck- och fälgmarknaden är Däckonline. Däckonline ägs av det tyska företaget Delticom AG som har över 100 nätbutiker i över 40 länder. Företaget har en omsättning på ca 500 miljoner euro och har genom åren haft över 6 miljoner kunder. Tack vare Delitcoms stora inköpsvolymer kan företaget pressa priserna rejält och väljer du att köpa däck eller fälgar hos Däckonline, kan du räkna med att du kommer att få marknadens absolut bästa pris. Däckonline erbjuder snabba leveranser med väletablerade transport- och logistikföretag så som Posten, Schenker och DHL. När det kommer till betalning kan du välja mellan att betala med kort, mot faktura, banköverföring eller direktbetalning via din internetbank.

Det här ska du tänka på innan du köper däck & fälgar

När det är dags för nya däck eller fälgar så dyker direkt flera frågor upp, speciellt om det är första gången du behöver köpa däck eller fälgar. Du har kanske insett att de gamla är slitna eller så behöver du helt enkelt några som bättre passar din bil och den väglag du ofta kör på.

Det första du behöver kolla upp är storleken på däcket. Du hittar den nuvarande storleken på sidan av dina däck och det är oftast en kombination av siffror och bokstäver. Du vill definitivt se till att välja rätt storlek på dina nya däck och du kan använda dina gamla som mått. Om du inte vet vilken storlek dina gamla däck är, du kanske redan tagit av och slängt dem, så kan du antingen kolla i manualen för din bil eller göra en snabb sökning på internet där du skriver in ditt bilmärke och vilken modell du har.

Efter att du tagit reda på storleken så behöver du också veta mer om vilka däck som passar just din bil. Det kan handla om vilken vikt däcken klarar, som också beror på din bils vikt och om den exempelvis ofta är fullastad, samt vilken hastighet däcken klarar av. Denna informationen hittar du också på ditt tidigare däck.

Nu ska du välja nya däck och det enklaste är att börja med dina tidigare däck. Gillade du dina gamla däck, funkade de som de skulle? I så fall räcker det med att köpa samma modell igen. Om du inte var nöjd eller behöver nya däck på grund av någon annan orsak, som att du exempelvis flyttat någonstans där du kör på annan väglag, så behöver du ta en titt på andra modeller.

Börja med att granska vägarna du vanligtvis ska köra på samt hur du kör. Om du bara kör till mataffären och jobbet så kan det räcka med standarddäck men om du kör i olika terränger eller exempelvis ofta behöver lasta din bil tungt så kan du behöva bättre däck som klarar av det. Du kan ta en titt på recensioner från andra bilägare och specifikt kolla på dem som har samma eller liknande bil som du eller också kör i liknande väglag.

Om du bor i ett område där vädret ofta varierar mellan säsongerna så kan det vara mer värt att köpa däck som är anpassade för de olika säsongerna. På så sätt har du däck som är anpassade efter vädret och kan få bättre grepp när det exempelvis är kallt och fruset. Du kommer då känna att det är lättare att köra bilen och kan även spara en del bensin på körningen.

När du sedan ska välja fälgar så behöver du ta en titt på storleken, designen, materialet och bultmönstret. Du vill se till att dina fälgar passar till däcket storleksmässigt och att även bultmönstret matchar så att du kan få på fälgen på däcket. När du väljer dina nya däck får du ofta förslag på fälgar som passar och om det inte spelar så stor roll så kan du välja en standardfälg men om du har mer intresse så kan du ta en titt på de olika formerna och det material som de är gjorda utav. Fälgar kan få vilken bil som helst att se bättre ut och det är upp till dig att välja en som passar just din bil.

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)