VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Elcykel - Köp billigt online här! Mountainbike, Klassisk, Speedbike, Hybrid, Hopfällbar, Chopper m.fl.

I takt med att e-handelns försäljningssiffror ständigt ökar letar också sig allt fler fysiskt stora produkter sig ut på nätet i rask takt. Med e-handelsföretagens effektiviseringar och lägre omkostnader än den fysiska butikshandeln har priserna kunnat pressas ordentligt på allt fler varor. Fysiska produkter som tidigare främst handlades i fysiska butiker och varuhus, köps tack vare de lägre priserna och det större utbudet i allt större utsträckning på nätet. Cykeln är ett typiskt exempel på en stor fysisk produkt som med bättre priser, större utbud och med bekväma hemleveranser till dörren börjat säljas allt mer på internet. Är du på jakt efter en ny elcykel till dig eller ditt barn gör du därför klokt i att först se vad internet har att erbjuda innan du rusar i väg till den lokala cykelhandlaren. Nedan kommer några tips på var du kan hitta marknadens absolut bästa priser på elcyklar och barn-elcyklar.

Elcykelvaruhuset

Elcykelvaruhuset är ytterligare en e-handelsaktör som valt att till 100% specialisera sig på elcyklar. Antalet elcykelmodeller hos Elcykelvaruhuset uppgår till ca 100 stycken och det finns därmed en stor bredd med flera prisklasser, storlekar och utföranden. Oavsett om du är ute efter din första elcykel eller en lite mer avancerad variant, kan du hitta det du letar efter hos Elcykelvaruhuset. En fördel med att leta efter en elcykel hos Elcykelvaruhuset är att flera av modellerna har blivit recenserade av tidigare kunder. Har du funderingar kring om en elcykel är bra eller dålig kan du därför på ett väldigt enkelt sätt se vad andra konsumenter tycker. Blir Elcykelvaruhuset webbutiken där du köper en elcykel kan du räkna med att få snabba leveranser, öppet köp i 30 dagar, fri frakt vid köp över 1000 kr och prisgaranti. Elcykelvaruhuset har höga betyg på recensionssajter där tidigare kunder skriver omdömen.

Cykelkraft

Cykelkraft är en av Sveriges största internetåterförsäljare av cyklar och tillbehör. Inne på Cykelkraft.se finns ett enormt sortiment av cyklar med hundratals modeller för olika målgrupper och ändamål. Elcyklar finns det ca 130 modeller av och de olika elcykelmodellerna finns i varierande prisklasser, utformningar, storlekar och tillverkare. Tillverkarna är några av de mest välkända på den svenska marknaden och elcyklarna hos Cykelkraft kommer från kvalitetsmärken så som Superior, Made, Kross, Rock Machine, E-green och Crescent. Tack vare alla fördelar som kommer med e-handel kan Cykelkraft pressa sina priser ordentligt och är du på jakt efter en riktigt prisvärd elcykel, finns det väldigt stor chans att du kommer hitta en här. Väljer du att köpa en elcykel hos Cykelkraft kan du räkna med att bland annat få fri frakt, snabb leverans och tillgång till en kundtjänst med stor expertis inom elcyklar. Cykelkraft är certifierade av Trygg E-handel och ca 4 av 5 stjärnor i snittbetyg hos Trustpilot.

CDON

Mycket har hänt sedan CDON drog igång sin internetverksamhet i slutet av 90-talet. Idag utger musik, film och datorspel en bråkdel av företagets oerhört breda sortiment som består av allt ifrån vitvaror till kläder. Den klassiska sloganen från reklamfilmerna, ”Cdon.com, din skivbutik på nätet”, stämmer med andra ord inte alls längre och vad du än är ute efter finns det stor chans att du kommer att hitta det hos CDON. När det kommer till elcyklar har CDON ett utbud som ständigt växer. Totalt finns det uppåt 50 olika elcyklar. Priserna är bland marknadens allra lägsta och med CDONs olika kampanjer och erbjudanden går det att få en sprillans ny elcykel till riktigt bra pris. Blir CDON webbutiken där du väljer att köpa en elcykel finns det flera fördelar. CDON har bland annat fri frakt på alla köp över 1000 kronor, snabba leveranser, ständiga kampanjer och specialpriser och en kundservice som finns tillgänglig via chat, telefon och e-post. Företaget är certifierade av Trygg E-handel och har höga snittbetyg på olika recensionssajter.

HelloRider

HelloRider är en av Sveriges absolut största aktörer inom försäljning av elcyklar och elcykeltillbehör på nätet. Företaget har ett stort sortiment som består av hundratal elcykelprodukter för alla typer av behov. Med sina olika kampanjer och erbjudanden brukar det gå att göra riktiga kap i webbutiken. Är du på jakt efter en elcykel finns det därför stor chans att du hittar en som inte kommer göra ett allt för stort hål i plånboken. Utbudet av elcyklar för barn hos HelloRider får ses som ganska begränsat, men är det en elcykel som ska vara lite äldre barn finns det några mindre elcyklar som kan tänkas passa. Köper du en elcykel från HelloRider får du alltid en lägst pris-garanti och du kan räkna med att få hem elcykeln helt färdigmonterad inom några få dagar. Företaget är certifierat av Trygg E-handel och får höga betyg bland tidigare kunder som gett omdömen på recensionssajter. HelloRider har även verksamhet i Norge.

Det här ska du tänka på innan du köper en elcykel

En elcykel är bra för både miljön och plånboken. Om du som så många andra funderar på att köpa en elcykel så finns det flera tips du bör ta en titt på innan du gör ditt köp.

Elcyklar hittar du både i cykelaffärer och på internet. Det kan vara bättre att testa några modeller innan du gör ditt köp så att du är säker på att du kommer gilla cykeln. Precis som med en vanlig cykel så vill du nämligen se till att den är bekväm. Det är viktigt att höjden passar dig så att du kan nå både pedalerna och styret. Självklart ska du kunna justera höjden på sätet så att du kan sitta bekvämt men det kan vara värt att dubbelkolla detta om du är lite längre eller kortare än medel.

Elcyklar kommer sedan i olika varianter. Det finns främst två stycken versioner där den ena är en cykel som är helt elektrisk och den andra är en som är halvt elektrisk. En cykel som är helt elektrisk brukar du inte behöva använda pedalerna överhuvudtaget utan med hjälp av ett batteri tar cykeln sig framåt. Det finns olika former på sådana elcyklar och du kan välja en form som liknar mer en scooter, eftersom det inte behövs pedaler. En elcykel som är halvt elektrisk kan du ibland behöva trampa igång och när du trampar så brukar man också kunna ladda upp batteriet. När cykeln rullar i en nedförsbacke brukar batteriet också laddas samtidigt.

När du väljer din elcykel så vill du fokusera på den som kommer klara av den längden du planerar att åka varje dag. Funderar du på att åka till skolan eller jobbet dagligen eller behöver du bara cykeln för någon enstaka tur till mataffären? Dubbelkolla längden på dessa sträckor och välj sedan en cykel som passar ditt behov. Elcyklar kan klara allt från 10 km till 50 km på en laddning. Det finns till och med de som klarar mer men dessa är oftast större och tyngre. Om du ska ta den till jobbet så brukar det inte vara några problem eftersom att du kan ta med dig laddaren till batteriet och ladda den under dagen.

Det kan också vara värt att ta en titt på hastigheten som din elcykel kan komma upp i. Hastigheten beror på den elektriska motorn som finns i cykeln samt vilken vikt cykeln behöver dra. Det påverkar också om du åker i nedförsbacke eller uppförsbacke. Hastigheten på elcyklar kan därför variera mellan 15 km/h upp till 45 km/h. I många länder finns det dock restriktioner på vilken maxhastighet en cykel kan ha så om du beställer en elcykel från utlandet så bör du dubbelkolla vilka hastigheter cykeln kan uppnå och att hastigheten matchar med de lagar som finns i ditt område.

Det är viktigt att också se vilket batteri elcykeln använder sig utav. Du vill se till att batteriet har bra uthållighet och mycket kraft. De flesta elcyklar använder litiumbatterier och beroende på vilken cykel du väljer så bör du få information om hur många laddningscyklar batteriet klarar av, alltså hur många gånger batteriet kan laddas innan det börjar bli svagare. Batterier är oftast lätta att byta ut på en elcykel så om du vet med dig att du kommer använda cykeln ofta så bör du välja en elcykel med garanti så att du inom 1 till 2 år kan få byta ut batteriet eller få hjälp med att köpa ett nytt.

I övrigt är det bra att se till att cykeln är lätt att lyfta eller städa undan. Eftersom att den har ett batteri så kan den vara lite tyngre än vanliga cyklar så se till att du kan klara av att lyfta den om du exempelvis skulle behöva ta med den på en buss eller liknande. Om du har hittat en elcykel som du gillar men som känns lite för dyr så bör du kolla upp om du kan få ett stöd för betalningen av cykeln. Det diskuteras nämligen om en elcykelspremie som gynnar de som satsar på elfordon och du kan då få ett bidrag från staten som stöd för en del av summan.

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)