VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Friggebod/Gäststuga -Köp billigt online! Byggsats! 8, 10, 12, 15 kvm m.fl.

Många människor samlar på sig mer saker än vad de får plats med i sitt hus. Det betyder att de antingen måste börja sälja saker eller bygga ut huset. Både sakerna har nackdelar, säljer du saker förlorar du dem och att bygga ut huset kostar väldigt mycket pengar. Vad man istället kan välja är att bygga en friggebod. Det är en mycket bättre lösning eftersom det inte kostar lika mycket och du kan ha kvar alla dina saker. Problemet med en friggebod är att de är svåra att bygga. Därför väljer många att köpa en färdig modell som är enkel att montera ihop istället. De flesta affärerna som säljer dessa gör det via nätet eftersom en friggebod helt enkelt tar upp för mycket plats i butiken. Här kommer en lista på några lika butiker som säljer dessa modeller av friggebodar.

Byggmax

Byggmax

Byggmax grundades redan 1993 och säljer byggmaterial till bra priser. Byggmax har ett stort utbud av friggebodar till bra priser. Här kan du även köpa en stomme till en friggebod om du själv vill bygga ihop resten av själva friggeboden. Du kan även köpa dörrar som passar till en friggebod. Detta är väldigt bra eftersom många valmöjligheter ger dig en möjlighet att få din friggebod som du vill ha den. Om du vill köpa en färdig friggebod kan du även hitta sådana friggebodar här. Vill du ha en stor friggebod med plats för mycket saker får du vara beredd att betala många tusenlappar. Om du vill ha en mindre friggebod kan du dock komma undan med ett 20-tal tusenlappar. Därför är Byggmax väldigt bra om du vill köpa en friggebod eftersom de har så många valmöjligheter.

Hemfint

Hemfint

Hemfint grundades 2010 och säljer dörrar, fönster och andra byggmaterial i hela Sverige. Hemfint har ett mycket stort utbud av friggebodar av olika modeller och i olika prisklass. Om du vill ha en stor friggebod med plats för mycket saker kommer du få betala väldigt många tusenlappar. Vill du istället ha en lite mindre modell kan du i många fall komma undan med mycket mindre pengar än så. Det är en av de stora anledningarna med att handla från Hemfint. De har friggebodar i många olika modeller och i många olika prisklasser. Det betyder att oavsett vad du letar efter kan du säkerligen hitta det hos Hemfint. En annan stor fördel med Hemfint är att de har fri frakt på alla deras friggebodar.

Polhus

Polhus

Första gången man kunde handla från Polhus var 2001. De har sedan dess vuxit stadigt och är idag en av Sveriges snabbast växande varumärken inom e-handel. När det kommer till friggebodar så har de ett väldigt stort utbud. De säljer många olika modeller och varianter till många olika priser. Vill du köpa en av deras största friggebodar får du räkna med att betala väldigt många tusenlappar. Dock kan du komma undan mycket billigare om du inte vill ha den största boden. Då de säljer bodar med stor variation och en stor prisskillnad är Polhus ett mycket bra ställe att kolla på om du vill köpa en friggebod.

Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror grundades redan 1965 och de har sedan dess växt. De säljer olika byggvaror till alla som behöver dem. Behöver du en friggebod kan detta definitivt vara ett bra alternativ eftersom de har ett väldigt stort utbud. De kallar dem inte för friggebodar utan för förråd men de är samma sak. Den största fördelen med att beställa från Skånska byggvaror är att de erbjuder riktigt billiga förråd. Om du inte behöver ett stort förråd kan du komma undan med ett tiotal tusenlappar vilket verkligen inte är jättedyrt för ett bra förråd.

Buildor

Buildor är ett företag som startade 2013. Deras mål är att göra det enklare och lättare att handla byggvaror. De säljer många olika friggebodar av många olika modeller och varianter. De säljer mest större och lite dyrare friggebodar. Vill du därför ha en lite större friggebod som du kanske ska använda som till exempel ett pool hus är denna sida perfekt. En större friggebod från Buildor kan kosta uppemot hundra tusen men du kan komma undan mycket billigare än så. Välj därför Buildor om du vill ha en större friggebod men om du vill ha en mindre och billigare friggebod bör du definitivt inte välja dem.

Det här ska du tänka på innan du köper en friggebod

  • Vad ska friggeboden användas till? Ofta tänker man på friggeboden som en liten gäststuga i trädgården och visst, den är perfekt för detta ändamål! Låter man fantasin flöda inser man snart att det kan finnas mängder med orsaker till att skaffa sig en friggebod. Kanske vill man skapa ett hobbyrum eller en skrivhörna där man kan dra sig undan för att få lite koncentration. Eller kanske tonåringen önskar sig en egen datorhörna? En sådan friggebod fungerar givetvis bra också som gäststuga. Eller så vill man bygga en snickarverkstad eller vedbod. Om man har mycket prylar hemma kan det vara skönt att kunna packa undan dessa i ett separat utrymme. En del bygger en friggebod i trädgården som ett lusthus – en perfekt mötesplats för familj och vänner under sena sommarkvällar. Man kan även använda en friggebod som bastu, men för detta ändamål rekommenderar vi en titt på de bastustugor och bastutunnor som är ämnade för detta. (Eventuellt länk här till sida om bastustugor och bastutunnor).
  • Vad föredrar du – panel, knuttimrat eller betong? Om du söker en friggebod som är lite mer traditionell i stilen är det knuttimrat som gäller. Den är trevlig att se på och passar in i många miljöer. Knuttimrade friggebodar är ganska billiga men de är lite svårare att isolera, utifall man behöver det. Friggebodar med panel är lättare att formge och de finns därför i många olika utföranden. Isolering är inget problem men priset kan lätt springa iväg. Det finns dock mycket prisvärda panelfriggebodar på marknaden. En tredje och ganska ovanlig typ är friggeboden med betongväggar. Om miljön är den rätta kan det vara ett smart alternativ för de är mycket robusta, håller länge och kräver lite underhåll.
  • Med eller utan inredning? På marknaden finns friggebodar med och utan inredning. En del friggebodar har enklare detaljer så som sovloft. Andra kommer rent av med ett litet kök. Det kan vara praktiskt att köpa en friggebod som är utrustad på det sätt man önskar från början så att man slipper planera, mäta och köpa in utrustning på olika håll. Tänk bara på att det totala priset ibland kan bli dyrare om man väljer ett färdigt alternativ. Är du budgetmedveten kan det löna sig att jämföra olika inredningslösningar.
  • Köp gärna en bod med hög fabriceringsgrad. En del friggebodar är bara rudimentärt förberedda. Du får själv göra det mesta jobbet när du monterar. Andra friggebodar är mycket lättare att montera eftersom delarna redan är anpassade, tillskurna och ihopsatta i hög grad. Vi rekommenderar att du väljer en friggebod med hög fabriceringsgrad eftersom det blir lättare för dig och inte behöver kosta särskilt mycket mer att köpa. Däremot kostar det förstås ofta betydligt mer att köpa en helt färdigbyggd friggebod.
  • Tänk på vad som ingår i priset. Levereras friggeboden med eller utan isolering? Vad är det för tak på den? Priset för en bod kanske ser lägre ut än för en annan men kolla noga vad som ingår. Den billiga friggeboden kan bli dyrare i slutändan.
  • Någon form av grund behövs. För att resa en friggebod på tomten behövs någon form av grund. Det finns i princip fyra typer av grund: Prefabricerade betongplintar är lätta att montera, kostar inte mycket och utgör en stabil grund. Egentillverkade betongplintar är ett alternativ. Murblock är rätt så vanliga som grund och inte allt för svårt att få till. Se bara till att markarbetet är väl genomfört så att grunden inte sätter sig. Det sista alternativet är betongplatta på mark vilket är ganska ovanligt för friggebodar men dock väldigt stabilt och bra. Se bara till att planera el- och vattendragningar först!

Några av Sveriges populäraste friggebodar

(Enligt vår ihopsamlade data från Prisjakt, Pricerunner, Google och Instagram)

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)