VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Gjutjärnsgryta - 2l, 3l, 4l, 5l, 6l, 7l, 8 liter m.fl - Köp billigt online här!

Några av Sveriges populäraste gjutjärnsgrytor:

(Enligt vår ihopsamlade data från Prisjakt, Pricerunner, Google och Instagram)

En gjutjärnsgryta är ett utmärkt redskap i köket för att kunna ta sig an nya recept och ta sin matlagning till nya nivåer. Tyvärr är dock inte gjutjärnsgrytor det billigaste som går att skaffa till köket, men däremot en av de saker i köket som kommer att hålla allra längst och kunna användas under en hel livstid. Då en gjutjärnsgryta brukar kosta runt en tusenlapp eller mer gäller det att försöka få den till marknadens absolut bästa pris. Ett ställe där du med stor sannolikhet kommer få det bästa priset på gjutjärnsgrytor är inte i den lokala butiken som säljer köksprylar utan framför din dator. Sedan e-handeln slog igenom har en rad aktörer som säljer köksprodukter dykt upp nätet. Dessa aktörer kan med stora inköpsvolymer och med betydligt lägre omkostnader för sin e-handel än den fysiska butikshandeln, erbjuda ruskigt bra priser på gjutjärnsgrytor. Nedan ska du få några tips på var på nätet du kan hitta en gjutjärnsgryta till marknadens bästa pris.

KitchenTime (Rekommenderas av oss!)

Ytterligare en aktör som säljer gjutjärnsgrytor på nätet är KitchenTime. KitchenTime är ett Sverigegrundat e-handelsföretag som växt till dig ordentligt de senaste åren och har numera utöver Sverige även verksamhet i Norge och Finland. Affärsidén går ut på att marknadsföra och sälja köksredskap på nätet till riktigt bra priser. Utbudet av köksredskap är väldigt stort och KitchenTime har faktiskt med sina över 20 000 köksprodukter Sveriges största sortiment för kök och servering. Är du på jakt efter en gjutjärnsgryta kan du därför räkna med att du kommer ha en hel del att välja mellan hos KitchenTime. Här finns det 100-tals gjutjärnsgrytor i flera olika modeller och utföranden. De kommer alla från väletablerade varumärken och har bästa möjliga kvalité. Du kommer få väldigt mycket för pengarna hos KitchenTime då företaget har marknadens absolut bästa priser på köksprodukter. Eftersom gjutjärnsgrytor kostar mer än de 150 kronor som krävs för fri frakt kan du dessutom glädja dig åt att få det du beställer hemlevererat helt gratis.

Bagaren och kocken

Bagaren och kocken är ett svenskt e-handelsföretag som säljer köksmaskiner, köksredskap, baktillbehör, heminredning, vitvaror och mycket annat som kan tänkas behövas i ett kök. I sortimentet finns det över 10 000 produkter och lagret breddas och uppdateras ständigt. När det kommer till gjutjärnsgrytor finns det Bagaren och Kockens webbutik en underkategori som är helt tillägnad denna produkt. Att gjutjärnsgrytorna behöver en egen kategori i webbutiken är egentligen inte så konstigt då det finns över 200 olika modeller att välja mellan. Alla dessa gjutjärnsgrytor finns i varierande modeller, utformningar, färger och prisklasser. Gjutjärnsgrytorna kommer från en rad olika varumärken och med välkända tillverkare som bland annat Le Creuset, Chasseur, Iittala, Eva Solo, Gourmetpannan, Skeppshult och Staub kan du räkna med att du kommer få en riktig kvalitetsgryta hos Bagaren och Kocken. Bagaren och kocken jobbar ständigt med att pressa sina ordinarie priser och har dessutom ofta en hel del kampanjer och specialerbjudande på utvalda produkter. Väljer du att köpa din gjutjärnsgryta hos Bagaren och Kocken kan du därför räkna med att få marknadens absolut bästa priser.

Royal Design

Royal Design är en av Sveriges absolut största e-handelsföretag inom design- och heminredningssegmentet. Företaget omsätter årligen ca 250 miljoner kronor och har genom åren hjälpt tusentals nöjda kunder att hitta design- och heminredningsprodukter på nätet. Sortimentet i Royal Designs webbutik består av över 100 000 produkter från mer än 350 olika varumärken. I en av produktkategorierna som heter ”För köket” finns över 10 000 produkter och är du ute efter en ny gjutjärnsgryta är det denna kategori du ska klicka dig in på. Gjutjärnsgrytorna hos Royal Design finns i hundratals olika modeller och från flera välkända varumärken. Priserna är mycket tacksamma och jämfört med många andra aktörer brukar Royal Design med sina olika kampanjer och specialpriser kunna erbjud det absolut bästa priset på gjutjärnsgrytor. Blir det Royal Design som får äran att leverera din nya gjutjärnsgryta, kan du räkna med flera fördelar. Royal Design har bland annat öppet köp i 30 dagar, flera säkra betalningsalternativ, nordisk e-handelscertifiering och en kundtjänst som svara på mejl, chatt och i telefon. Eftersom i princip alla gjutjärnsgrytor kostar mer än 500 kronor kan du även räkna med att få fri frakt på din beställning.

Det här ska du tänka på innan du köper en gjutjärnsgryta

En gjutjärnsgryta kan vara ett riktigt effektivt redskap i köket och passar både för den som bor ensam, i ett hus med en stor familj eller som present till en vän. En gjutjärnsgryta används för all sorters matlagning och är speciell för att den har en kolhalt mellan 2–4 procent vilket gör att den bättre kan bevara värmen och även sprida värmen jämnt över grytan. I en gjutjärnsgryta kan du laga mat snabbt och effektivt men du kan också göra långkok vilket oftast ger en bättre smak.

När du lagar mat med en gjutjärnsgryta så sker också en järnberikningsprocess från järnet i grytan som höjer järnhalten i maten tre till fyra gånger. För att uppnå järnberikningsprocessen så behöver maten som tillagas i grytan innehålla syrliga ingredienser som tomat, crème fraiche eller citronjuice. Personer som har järnbrist kan ha en stor fördel utav en sådan gryta men de som har överskott på järn bör undvika användningen av gjutjärnsgrytor. Gjutjärnsgrytan passar också bra för matlagning till barn som kan vara i behov av extra järn.

En gjutjärnsgryta håller väldigt länge och det kan till och med bli bättre smak desto längre den används. Efter en längre tid blir grytan dock emaljerad och man bör då göra rent den noggrant. Det gör man genom att diska den, utan diskmedel, i detalj och se också se till att rost inte uppkommit. Om man sköter om sin gryta och gör rent den regelbundet så kan den hålla livet ut. Du tar hand om en gjutjärnsgryta genom att göra rent den direkt efter användning. Man använder aldrig diskmedel på en gjutjärnsgryta utan du behöver endast varmt vatten och diskborste. Du ska heller aldrig diska en gjutjärnsgryta i diskmaskinen. När grytan är ren så ska den torkas och sedan fettas in med antingen olja eller fett direkt.

En gjutjärnsgryta behöver också fettas in innan den används för första gången och de flesta nya gjutjärnsgrytor är idag redan inbrända och fettade när man köper dem. Om man ändå behöver göra det själv så gör man det genom att smörja in den med olja eller matfett och sedan ha den på kokplattan. Gjutjärnsgrytan ska då suga åt sig fettet och du kan fortsätta att lägga på mer olja tills du ser att hela ytan är mättad. Efter att du ser att allt är täckt så låter du grytan torka och kan också använda hushållspapper eller en duk för att torka sista dropparna.

Det finns många gjutjärnsgrytor i bra kvalité från stora märken som fokuserar på köksgeråd. Beroende på vilken typ av mat du gillar att laga så kan olika grytor vara passande för dig. Fördelen med en gjutjärnsgryta är just järnberikningsprocessen så om du inte lagar mycket mat med syrliga ingredienser, som behövs för att få igång processen, eller om du redan har höga järnvärden, så är en gjutjärnsgryta kanske inte det bästa valet för dig. Om du dock gillar att laga syrliga rätter och grytor samt har en stor familj med barn eller själv har järnbrist så är detta precis den grytan du behöver.

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)