VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Välj rätt massagebänk - 7 saker att tänka på innan köp

Massagebänk

Rätt val av massagebänk är en förutsättning för att man ska kunna säkerställa riktigt bra resultat och möta folks förväntningar. Och eftersom massagebänken är så pass väsentlig för väl utförd massage så är det sällan bra idé att vara alltför förhastad i sitt val.

Vi har tagit en titt på vad du bör tänka på innan du köper massagebänk. Detta gör det enklare för dig att göra ett val som är bra även i det långa loppet. Turligt nog finns det oerhört många kvalitativa massagebänkar att välja mellan. Många av dem till väldigt förmånliga priser. Men vilken ska man egentligen välja?

Kunskap

Något att ta i beaktande innan en massagebänk köps in är om du har kunskap kring hur den ska användas. Att ge någon bra massage kräver kunskap och har du inte detta kunnande bör du nog avvakta med att köpa en massagebänk och först se till att få någon form av utbildning. Det finns idag flera olika onlinekurser i massage för den som vill hemma i lugn och ro och lära sig hur man masserar på bästa möjliga sätt.

Justerbarhet

Att kunna anpassa sig utifrån specifika önskemål och förutsättningar är oerhört viktigt. Med en justerbar massagebänk så gör man det enkelt att arbeta med många olika tekniker och från ett flertal vinklar. Om man inte specialiserar sig på en väldigt specifik sorts massage är det därför oftast bäst att välja en justerbar massagebänk. Se till att möjligheten att justera motsvarar dina förväntningar och behov.

Komfort

Att massagebänken är bekväm är särskilt viktigt när det kommer till mer djupgående och långvariga massagebehandlingar. Därför är det en bra idé att ta en extra titt på vilken sorts vaddering som bristen har. En bra tumregel är att mjukheten bör stå i relation till hur långa behandlingar man erbjuder. Är du osäker så är det nog bra att välja en så mjuk bänk som möjligt.

Vikt

Även om vikten inte har en direkt koppling till huruvida resultatet blir bra, så är det ändå något man bör hålla i åtanke. Särskilt om man har ont om utrymme, eller av andra skäl ofta behöver flytta massagebanken. Kommer den att vara stationär så spelar vikten inte sådan roll. Men kommer den däremot att behöva flyttas regelbundet är det en bra idé att välja lättviktsmaterial.

Material

Numera så är de flesta massagebänkars ramar tillverkade av endera trä, metall eller aluminium. Samtliga har sina egenheter. Trä är ofta en favorit där helhetsupplevelsen är viktig, då detta naturmaterial ofta ger en avslappnande stämning. Metall brukar anses vara ett pålitligt budgetval, medan aluminium är känt för sin låga vikt.

Kapacitet och maxvikt

Numera varierar viktbehoven i väldigt stor utsträckning. Och generellt sett är det en bra idé att välja en massagebänk med väl tilltagen kapacitet. Då behöver man aldrig oroa sig för att den inte ska klara av de påfrestningar som regelbunden massage kan innebära för bänkens konstruktion. I de flesta fall kan du däremot vara säker på att bänken har tillräckligt hög maxvikt för de flesta situationer.

Pris

Kostnaden för en massagebänk är knappast att förringa. Fundera noggrant på hur länge du förväntar dig att ha nytta av bänken, och om det handlar om en långsiktig investering så är det sällan en bra idé att fokusera på ett lågt pris då det ofta lönar sig i längden att istället välja den bänk som är mest lämpad. Det finns stora möjligheter att få prisvärda bänkar med många justeringsmöjligheter och riktigt bra kapacitet.

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)