VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Nibe F 370 frånluftsvärmepump

NIBE Frånluftsvärmepump F 370

Nibe F 370 frånluftsvärmepump är en helhetslösning för husets värmebehov och den är dimensionerad för villor på 80 – 200 kvadratmeter.

Uppvärmningen tar hänsyn till både miljö och plånboken och återvinner en hel del energi från den luft som annars skulle ha ventileras ut från huset. På så vis värmer den vatten till både element, golvvärme och kranen.

Värmepannan rymmer 70 liter vatten för husets uppvärmning och varmvattenberedaren har en kapacitet på 170 liter. Med en A/A+ energiklassning är detta aggregat från Nibe miljövänligt. Det är mycket väldesignat med en formgjuten och miljövänlig neopor-isolering för att minska energiförlusten.

Du styr frånluftsvärmepumpen via en enkel panel där du kan ställa in önskad inomhustemperatur och varmvattentemperatur. I en villa på 100 kvadrat kan du spara mellan 6 500 och 7 300 kWh/år i energiförbrukning!

En frånluftsvärmepump utnyttjar den värme som annars skulle ha försvunnit ut genom ventilationen. För att den ska fungera krävs att huset har ett vattenburet värmesystem och en mekanisk frånluftsventilation. I ett sådant system kan man koppla in frånluftsvärmepumpen så att den tar tillvara på värmen som kan användas som t.ex. golvvärme. Det är ett enkelt och billigt sätt att uppnå högre energieffektivitet då det innebär att man får ventilation och värmekälla i samma apparat. Till skillnad från bergvärmepumpar använder en frånluftsvärmepump den energi som redan finns i huset.

Frånluftsvärmepumpar sparar mest energi i större hus som har ett högre energibehov. En frånluftsvärmepump kan som mest spara 65 procent och årsvärmefaktorn är som högst 3,0, enligt Energimyndigheten.

Nibe grundades för över 65 år sedan i Sverige och har sedan dess vuxit till en global koncern. Nibe tillverkar produkter och lösningar för inomhuskomfort med ett stort fokus på energieffektivitet. Nibes värmepumpar presterar ofta mycket bra i jämförande tester och deras frånluftsvärmepumpar är de mest sålda i Sverige.

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)