VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Carport»1, 2 eller 3 bilar»Byggsats 15, 20, 25, 30 m2 m.fl.-Köp billigt online

En carport är en byggnad som på senare år har blivit väldigt populärt. Det är en konstruktion med ett tak där du kan ställa din bil för att skydda den mot väder och vind. Den får ha högst två väggar och är perfekt om ett garage helt enkelt inte får plats men du ändå vill skydda din bil mot naturen. En carport är väldigt svårt att sälja i en vanlig butik eftersom de helt enkelt är för stora. Det går inte precis att lägga en carport i din kundvagn och gå till kassan. Det är därför de nästan bara säljs via internet. Då kan du enkelt se bilder på hur den kommer att se ut när den är färdigmonterad och du kan beställa den utan att behöva lyfta något. Sedan levereras den enkelt till ditt hem så att du slipper frakta hem den. Men eftersom det har blivit lättare att sälja carports har även de som säljer dem blivit flera. Då uppstår frågan: Vart ska jag köpa dem?

Byggmax

Byggmax

Byggmax är också ett äldre företag som grundades redan 1993. De har sedan dess erbjudit byggvaror till riktigt bra priser. Deras bra priser sträcker sig också till deras carports. De har ett enormt utbud med 16 olika carports och deras dyraste kostar inte mer än 33 000 kronor. Deras carports levereras som en byggsats som du sedan själv får bygga ihop. Om du ska köpa en carport är Byggmax definitivt ett bra alternativ eftersom det har ett enormt sortiment med väldigt bra priser.

Skånska byggvaror

Skånska Byggvaror

Skånska byggvaror är ett väldigt gammalt företag som grundades redan 1965. De är därför väl etablerade på marknaden och de har väldigt mycket erfarenhet av att sälja bland annat uterum, dörrar och bastus. När det kommer till carports har de ett relativt stort utbud med sex olika modeller. Deras priser varierar mellan 136 000 och 16 000 kronor. Om du beställer en av deras dyrare varianter ingår det ledbelysning och de ställs på betongplintar. Deras billigare varianter är gjorda av mer traditionellt trä och till en av dem kan du köpa till ett förrådd. Skånska byggvaror erbjuder fri frakt i hela Sverige och har ett relativt stort utbud. Detta gör dem till ett bra företag om du letar efter en carport och om du vill ha en dyrare modell är det definitivt dem som du ska välja.

Hemfint

Hemfint

Hemfint öppnade 2010 och satsar på att bland annat sälja dörrar, fönster och badrumsprodukter i hela Sverige till ett bra pris. När det kommer till carports så har det ett relativt stort utbud med fem olika modeller i olika storlekar. De har carports mellan 14 000 och 44 000 kronor och de största modellerna kan rymma två bilar. En av de stora fördelarna med att beställa en carport från Hemfint är att de alltid erbjuder fri frakt vilket är väldigt bra då carports är både stora och tunga. Deras carports levereras monteringsfärdiga och allt du behöver för att bygga ihop dem medföljer. Hemfint är en bra butik och deras utbud av carports är relativt litet. En av de stora fördelarna med att beställa härifrån är den fria frakten som de erbjuder.

CDON

När man tänker på Cdon så brukar man inte tänka på carports men du kan faktiskt köpa din carport där. De har faktiskt ett riktigt stort utbud med 15 olika carports och ett förråd som man kan köpa till. Priserna varierar från 52 000 till 15 000 kronor och de största kan rymma upp till två bilar. Vissa av dem har även ett förrådd inkluderat. Frakten är gratis och carporten kommer som en byggsats. Att frakten är gratis är definitivt bra eftersom vissa av deras carports kan väga uppemot en två ton.

Det här ska du tänka på innan du köper en carport

En carport kan vara precis det du sökt efter för att skydda ditt fordon mot oväder och om du haft tankarna på att skaffa en carport så finns det några saker du bör kolla upp innan du gör ditt inköp.

En carport är till för att skydda ditt fordon mot exempelvis regn, hagel och snö. Det kan också skydda din bil mot smuts som dyker upp i samband med oväder. Det finns många olika sorters carportar som skyddar mot olika saker så beroende var du bor och vad du vill skydda ditt fordon mot så bör du välja det som passar just dig och ditt fordon bäst.

En carport är oftast öppen och är bara ett tak på fyra pelare eller med tre väggar och en öppning. Carporten som står på pelare kan vara ett bra alternativ om du inte vill riskera att krocka eller skrapa bilen när du parkerar om du har ett litet område för parkering. En öppen carport skyddar också mot regn och snö i oväder och ser till att din bil inte blir smutsig eller skadad. Med hjälp av en öppen carport blir det också ett bra flöde av luft så att risken för fukt i fordonet blir mindre än i ett instängt garage. När fordonet inte behöver parkeras under carporten så kan området användas som veranda eller grillplats när man behöver skyddas mot regn.

Denna öppna carporten kommer dock inte kunna skydda lika bra mot frost och det finns därför carportar som också kan byggas om till garage eller kommer färdiga med en lucka så att det kan stängas. Fördelen med en carport som kan stängas är att ditt fordon också kan vara säkert inlåst och skyddat när du inte är hemma.

Oavsett vilken carport du väljer så behöver du se till att du har ett bra område att placera den så att det är stabilt och så att ditt fordon får plats på ett smidigt sätt. Mät ut ett område och hitta sedan en passande carport. Om ytan är ostabil så kan du behöva lägga cement eller annat material för att jämna ut ytan och göra den stabil så att carporten kan placeras på området. Eftersom att carporten ska kunna tåla oväder som regn, vind och snö så är det viktigt att den står fast och stabilt.

En carport är oftast gjord av aluminium eller trä. Båda skyddar effektivt mot oväder och vind och det kan helt enkelt bero på din egen smak vilken du föredrar mest. Om du vill ha en carport av trä så bör du se till att träet är impregnerat och pressat så att det inte ruttnar efter en längre tid. Om du planerar att själv bygga din carport eller sätta ihop en som du beställt så bör du se till att du följer alla standarder för hur det ska byggas på ett säkert sätt, det kan finnas olika regler för olika områden om vad som gäller för att bygga eller sätta upp carportar. Det finns också många som levererar färdigbyggda carportar eller bygger den åt dig på plats så att du slipper.

Några av Sveriges populäraste Carportar

(Enligt vår ihopsamlade data från Prisjakt, Pricerunner, Google och Instagram)

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)