VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Värmepump -Köp billigt online här! luft/vatten, luft/luft, frånluft- För villa/garage med installation


Sedan Internet slog igenom på 90-talet har alltfler tjänster börjat finnas tillgängliga online. En av de tjänster som var tidigt ute på nätet var möjligheten att e-handla. Redan i mitten på 90-talet började alltfler nätbutiker och köp- och säljsajter startas upp och möjligheten för privatpersoner att kunna köpa och sälja varor på nätet tog snabbt fart. Idag finns det fullt av nätbutiker som alla mer eller mindre gör det möjligt att med några få knapptryck köpa handelsvaror och få hem dem till dörren efter ett par dagar. Att köpa och sälja saker på nätet har aldrig varit lättare och tiden då man var tvungen att leta upp fysiska butiker för att hitta en viss produkt är sedan länge förbi. Numera köp och säljs det varor på nätet som aldrig förr och var och varannan svensk e-handlar regelbundet. I och med e-handelns starka tillväxt har alltfler fysiska produkter börjat leta sig ut på nätet. Fysiska produkter som för bara några år sedan inte alls fanns tillgängliga i samma utsträckning på nätet som de gör idag. Exempel på dessa fysiska produkter som de senaste åren haft en stark tillväxt inom e-handeln är byggvaror och livsmedel. Värmepumpar är en av dessa produkter och idag finns det Om du letar efter en värmepump så ska du här få några information om de företag som säljer värmepumpar på nätet.

Zave (Varmepumpshopen.se)

En av de största aktörerna på nätet inom värmepumpar är Zave (Varmepumpshopen.se). Zave grundades 1988 och har genom åren vuxit sig riktigt stort och kommit att bli en av marknadsledarna inom försäljning av värmepumpar på nätet. Hos Varmepumpshopen.se har du möjlighet att köpa värmepumpar från ett flertal välkända värmepumpstillverkare. Här du hitta värmepumpar från märken som Panasonic, Mitsubishi, Nibe, Daikin, Toshiba, Bosch, Samsung, Fujitsu m.fl. I det breda utbudet finns luftvärmepumpar, luft/vatten-värmepumpar, bergvärmepumpar och frånluftvärmepumpar. Varmepumpshopen.se säljer även Aircondition och tillbehör till värmepumpar.

Byggmax

Ytterligare en aktör inom värmepumpssförsäljning på nätet är Byggmax. Precis som Zave grundades Byggmax runt 1990, närmare bestämt 1993. Sedan starten har Byggmax växt ordentligt och de flesta svenskar har nog en eller flera gånger åkt förbi eller till och med besökt ett Byggmax-varuhus. Utöver fysiska varuhus har Byggmax idag även en webbutik där de kan erbjuda ett bredare sortiment än det som går att finna i varhusen. Byggmax har ett flertal värmepumpar i sitt sortiment. Det finns inte ett lika stort utbud av värmepumpar som hos Zave, men här finns alltid minst 5-10 olika värmepumpar i lager samt flera olika tillbehör till värmepumpar. Värmepumparna hos Byggmax kommer från flera välkända tillverkare så som Toshiba och Invest Living. Priserna varierar beroende på modell och kapacitet.

VVSochBad

En tredje nätbutik som säljer värmepumpar på nätet är VVSochBAD. VVSochBAD är ett danskt företag med svenskt säte i Örebro. Företaget grundades av dansken Jesper Bunde-Pedersen år 2000. VVSochBad har nordens största sortiment av VVS-produkter. Medarbetarna är VVS-utbildade och svarar gärna på frågor kring allt som har med värme, ventilation och sanitet att göra. Dessa medarbetare kan man som kund få tag i mellan kl 08:00 till 21:00 på vardagar. När det kommer till värmepumpar har VVSochBAD ett flertal modeller i sitt sortiment. Det finns såväl Luft/vattenvärmepumpar som frånluftsvärmepumpar. Här finns även flera tillbehör till luftvärmepumparna med produkter som styrmoduler, väggkonsoler och shuntgrupper.

Det här ska du tänka på innan du köper en värmepump

  • Gör först en kalkyl! En god anledning till att installera en värmepump är att spara energi. Om bostaden i dagsläget drivs av el blir besparingen stor. Använder man olja, pellets eller ved finns även där besparingar att göra, även om de är mindre. Om bostaden värms med fjärrvärme är det inte alltid självklart att en värmepump blir billigare. Räkna och jämför noga innan du köper! Besparingsgraden är olika beroende på om värmepumpen är av typen luft-luft, luft-vatten, jordvärme, bergvärme eller frånluftvärme.
  • Bekvämligheten är ett argument. Det är bekvämt med en värmepump. När allt är installerat behöver du knappt göra något alls eftersom värmepumpen sköter sig själv genom termostat och styrenhet. Jämför det med vedeldning som kräver ett ständigt engagemang och även pelletseldning, som förvisso är mycket enklare att sköta än vedeldning men ändå kräver påfyllning, beställning av pellets och rengöring. Om kostnaden vid en jämförelse är snarlik räkna då även in hur bekväma de bägge alternativen är. Detta är en duell som värmepumpen oftast vinner.
  • Är huset välisolerat? Innan man börjar titta på att ersätta befintliga värmekällor kan det vara bra att räkna på vilka energibesparingar som kan göras om man vidtar åtgärder för att förbättra husets isolering. Dessutom kanske man kan klara sig med ett mindre aggregat om åtgärder görs på husets isolering.
  • En luftvärmepump är enkel att installera men förlorar effekt vid riktigt kallt väder. Denna typ av värmepump kallas även för luft-luftvärmepump och den kräver en relativt liten insats vid installation. Nackdelen är att den förlorar effekt vid kallare utomhustemperaturer. Om den används som ett komplement till en annan värmekälla är detta inte ett problem eftersom det är sällan som utomhustemperaturen är riktigt låg under längre perioder.
  • En bergvärmepump är en långsiktig investering. Det är betydligt mer komplicerat och mycket dyrare att installera en bergvärmepump. I gengäld får man en stabil värmekälla som inte är beroende av vädret. Trots kostnaden lönar det sig ganska snabbt och sedan kan man njuta av billig värme under många år framöver.
  • En jordvärmepump kanske kan vara en kompromiss? Om hustomten är stor kan man istället för att borra gräva ner slingorna en bit under markytan. Det är i och för sig ett stort projekt det också, men det blir billigare än att borra.
  • Tillstånd kan krävas. Vissa kommuner kräver tillstånd för att installera en värmepump, speciellt bergvärmepump.
  • Du kan behöva anlita en installatör. Enligt lag behöver en certifierad kyltekniker göra installationen om den innefattar hantering av köldmedium. Dessutom kan det bli aktuellt att anlita elektriker eller VVS-montör, beroende på vilket system det rör sig om.
  • Köp värmepumpen på Internet! Det är ofta betydligt billigare att köpa en värmepump på Internet än att köpa i butik. Butiken argumenterar gärna att de har installatörer men det finns gott om fristående installatörer som man kan anlita. Gör en jämförelse först så ska du se att det lönar sig!
Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)