VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Växthus/Orangeri - Litet&stort - Glas, plast, trä -Som enkel byggsats!

Skånska Byggvaror

Är du ute efter att köpa ett växthus finner du ett brett utbud av just denna produkt när du surfa in på Skanskabyggvaror.se. Skånska Byggvaror har flera växthus i olika modeller och prisklass. Oavsett om du är ute efter ett växthus på fem kvadratmeter eller ett på över 20 kvadratmeter så har Skånska Byggvaror alltid något att erbjuda. Förutom sitt stora utbud har företaget vanligtvis riktigt bra kampanjer och erbjudanden där ibland faktiskt växthusen kan ingå. Innan du köper ett växthus är det alltså klokt att först se vad som erbjuds hos Skanskabyggvaror.se.

Byggmax

Även Byggmax har ett brett utbud av olika växthus. En sökning på ”växthus” inne på Byggmaxs nätbutik ger ca 200 träffar och av dessa är ca 150 kompletta växthus. Med 150 växthus i sortimentet finns det en hel del att välja mellan. Går man in på växthus-kategorin inne på Byggmax.se finns det tack och lov ett bra verktyg för att sortera bland alla olika växthus. Detta sorteringsverktyg gör det möjligt att sortera på storlek (kvm), varumärken, färg och pris, vilket verkligen underlättar när man ska försöka hitta den växthustyp som man är ute efter. Växthusen från Byggmax är vanligtvis väldigt prisvärda och går att få levererade hem till dörren.

VidaXL

Surfar du in på VidaXLs webbutik kommer du snabbt upptäcka att det även här finns en hel del växthus i lager. VidaXL har ett tjugotal växthus i sitt sortiment och det finns flera olika modeller. I utbudet finner du allt ifrån klassiska fristående och robusta växthus till de som är portabla och som istället för glas har genomskinlig plast som väggar. En av fördelarna med att köpa ett växthus hos VidaXL är att det alltid är helt fraktfritt.

ByggHemma

Ytterligare en aktör som säljer växthus på nätet är Bygghemma.se. Hos Bygghemma finner du växthus i flera olika färger, former och material. Precis som hos Byggmax är det väldigt enkelt att sortera in dem för att hitta det som du är ute efter. Totalt finns det ca 70 fristående växthus att välja bland på Bygghemma.se. Precis som hos många andra aktörer, så har Bygghemma ofta riktigt bra kampanjer på växthus och ibland är priserna nedsatta med 40-50%. Fördelen med att beställa hos Bygghemma är att priserna ofta är väldigt pressade och att du dessutom får det levererat hem till dörren.

Det här ska du tänka på innan du köper ett växthus

Ett växthus kan behövas både för professionellt behov och egen hobbyverksamhet. Du kanske planerar att börja odla dina egna grönsaker och bär och med ett växthus kan du utnyttja vädret på ett sätt som kan gynna din odling ännu mer.

Det första du bör tänka på innan du köper ditt växthus är var du ska placera det. Det finns olika varianter, från stora till små växthus och beroende på var du vill ha just ditt växthus så kan det komma att påverka ditt val. Det finns stora växthus och om du planerar att plantera en hel del olika växter och har en stor trädgård till godo så är det nog rätt val för dig. Om du bara har en liten trädgård eller inte ens det, så finns det små växthus som till och med kan få plats på en balkong. Det finns definitivt mycket att välja mellan och beroende på vad och hur mycket du önskar plantera så gäller det att hitta det som passar just dig.

När du vet var du vill placera ditt växthus så blir det dags att dubbelkolla att marken är stabil under. Större växthus kommer med stora pelare och fästen som behöver sättas hårt i marken så att växthuset är stabilt så ta först en titt på marken där du vill placera växthuset. Du vill även se till att du placerar ditt växthus åt rätt håll så att solljuset träffar glaset på rätt sätt som gynnar din odling. Om du exempelvis bor i ett område där det är lite sol och en lång vinter så bör du placera växthuset i riktning mot morgonsolen så att växthuset kan fånga upp solljuset på morgonen och bevara värmen under resten av dagen.

Det finns växthus som redan är färdigmonterade och de som du själv sätter ihop. Beroende på hur händig du är kan du välja det som passar dig bäst. Det finns också olika designer och former på växthus så du kan själv inspireras och välja något som matchar just din trädgård. Du finner växthus i bland annat trä, metall och aluminium.

Det kan också vara värt att se till att växthuset placeras när en källa till vatten. Du vill inte behöva gå fram och tillbaka med en vattenkanna utan se till att du antingen har direkt tillgång till vatten i eller utanför växthuset eller att du ordnar med en längre vattenslang så att du kan få vatten till växterna.

När du köper ditt växthus så bör du se till att isolationen och materialet som det är byggt av passar ditt klimat. Bor du i ett område där det är kallt ofta så vill du bättre kunna bevara värmen och bor du någonstans där det är mycket värme och sol så behöver du bättre luftflöde. Det går också att bygga sitt eget växthus och då köper du helt enkelt stommen och glaset på egen hand. Jobbet kan vara tids- och energikrävande men det kan också vara ett roligt projekt, speciellt om du börjar med ett mindre växthus och testar dig fram.


Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)