VARKÖPA.com - Vi guidar dig bland internets alla webbutiker!

Robotgräsklippare -Köp billigt online här! Med wifi, gps, slinga, solcell m.fl.

Några av Sveriges populäraste robotgräsklippare

(Enligt vår ihopsamlade data från Prisjakt, Pricerunner, Google och Instagram)


RobotExperten

RobotExperten är en riktig jätte inom försäljning av robotar på nätet och har ett brett sortiment av flera olika typer av robotar. Kikar du in i ”robotgräsklippare-kategorin” på RobotExperten.se finner du flera olika robotgräsklippare i skiftande modeller och prisklasser. Tack vare RobotExperten expertis inom robotsegmentet, som medför större inköpsvolymer, är företaget vanligtvis väldigt bra på att pressa ner priserna. Surfar du in på RobotExpertens nätbutik i jakt på en ny robotgräsklippare ska du inte bli dugg förvånad ifall de har marknadens bästa pris på just den robotgräsklippare du letar efter. Något som också är väldigt bra med RobotExperten är att de erbjuder fri frakt på beställningar över 500 kr och att de alltid har 365 dagars ångerrätt.

NetOnNet

NetONet är en av Sveriges största butiker på nätet inom försäljning av hemelektronik. Hos NetOnNet finns ett brett utbud av robotgräsklippare. Totalt finns det ett femtontal olika robotgräsklippare i varierande modeller och prisklasser. Beroende på vilken modell och kvalité du är ute efter kan priserna skifta från runt 5000 kronor upp till runt 20 000 kronor. Utöver robotgräsklippare har NetOnNet även flera tillbehör till robotgräsklippare med allt ifrån förvaringshus till gränstråd.

CDON

Ytterligare en e-handelsaktör som säljer robotgräsklippare är CDON.se. I sortimentet finns det flera robotgräsklippare som dels säljs från CDON själva, men också från andra e-handlare som säljer på CDONs e-handelsplattform. Det finns flera modeller att välja mellan och alla kommer de från en rad kända tillverkare så som Robomow, Wiper Premium, WOLF-Garten, Bosch och AL-KO m.fl. Totalt finns det ca 20 olika robotgräsklippare hos CDON och genom ett enkelt sorteringsverktyg kan du genom att ange olika parametrar hitta den typ av robotgräsklippare som du är ute efter. Värt att veta är att CDON alltid har fri frakt när du handlar för över 800 kronor och då en robotgräsklippare kostar mer än så kan du räkna med att få kostnadsfri leverans.

Det här ska du tänka på innan du köper en robotgräsklippare

En robotgräsklippare kan vara precis det du är ute efter om du har lite tid för gräsklippning eller helt enkelt inte har intresset för det. Det finns dock saker du bör tänka på innan du skaffar en robotgräsklippare.

Först och främst så fungerar en robotgräsklippare bäst på raka och plana ytor. Den kan klara av att ta sig upp eller ner för en backe men det betyder att om din gräsmatta har stenar, gropar eller annat så kan det göra att gräsklipparen inte klipper lika effektivt. En robotgräsklippare har nämligen sensorer som den använder för att känna av sin omgivning och den kan med sensorerna också känna av om det är ett hål framför. Gräsklipparen kommer då inte åka mot det hållet utan kommer istället försöka hitta en väg att ta sig runt. Detta kan ta både tid och batteri och resultatet just runt detta området kanske inte blir som man tänkt sig. Sensorerna hjälper också till att identifiera föremål så om det exempelvis är en större sten eller en blomkruka så kommer gräsklipparen också att försöka hitta en väg runt.

Hur stor din gräsmatta är kommer också att påverka vilken robotgräsklippare som passar bäst för dig. Robotgräsklippare går på batteri och desto större din gräsmatta är, desto mer batteri krävs det för att roboten ska hålla ut tills den klippt allt gräs. Vissa robotgräsklippare kan inte klippa ett större område på grund av kontakten som roboten behöver upprätthålla med sin dockningsstation så om du har en större gräsmatta så bör du överväga att välja roboten som klarar av ett stort område. Med många robotgräsklippare idag kan man också använda en mobilapplikation för att ställa in inställningar som hur många centimeter på höjden roboten ska klippa, vilket område den ska täcka och hur ofta den ska klippa. När roboten behöver ladda upp batterierna så brukar den själv hitta tillbaka till sin dockningsstation så en annan sak du bör tänka på är att hitta en bra plats för dockningsstationen nära ditt hus och där det finns tillgång till elektricitet. Dockningsstationen bör också skyddas mot regn och oväder så se också till att den skyddas av ett tak.

Många robotgräsklippare är känsliga mot regn och vatten men flera modeller har sensorer som känner av regn och när det börjar regna så avslutar roboten klippandet och återgår till sin station. Om du vet om att det regnar mycket i just ditt område så kan det vara värt att satsa på en robotgräsklippare som har dessa sensorer, annars kan det bli väldigt krångligt att behöva planera gräsklippandet utifrån vädret.

När du väl har införskaffat dig din robotgräsklippare så kommer du behöva markera ut det området som ska klippas med hjälp av en tunn sladd. Beroende på vilken robotgräsklippare du väljer får du lite olika sorters möjligheter men grundtanken är att du ska använda sladden för att markera ut din gräsmatta och även en hjälpsträcka för att roboten ska hitta tillbaka till sin dockningsstation. Ett tips när du ska markera ut området första gången är att bara löst placera sladden på gräset, inte sätta fast eller gräva ner den än, och sedan låta din robot testa området. Om du då märker att roboten får problem vid något specifikt område, att det exempelvis är för trångt, så kan du flytta om sladden tills det funkar bra för roboten att ta sig igenom hela området. Du märker också om området du markerat är för stort för roboten att hantera och baserat på det kan du också flytta om sladdarna. När du är nöjd kan du sätta fast sladdarna eller gräva ner dem.

Facebook
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)